Ispiši ovu stranicu

Uprava tržnice zvala inspekciju

Uprava poziva kupce da meso kupuju kod ovlaštenih prodavača Uprava poziva kupce da meso kupuju kod ovlaštenih prodavača HRV

Nakon što je u suhomesnatim proizvodima, koji su se prodavali na osječkoj tržnici, utvrđen parazit Trichinella spiralis, uprava tržnice izvijestila je kako je zatražila intervenciju ovlaštenih inspekcija zbog uočenih nepravilnosti u prodaji tih namirnica.

Državni inspektorat izvijestio je pak kako je u suhomesnatim proizvodima proizvedenim u domaćinstvu Save Nedića iz Bobote utvrđen parazit Trichinella spiralis te da se može pojaviti trihineloza u ljudi koji su ih konzumirali.

Direktorica tržnice Ivana Davidović priopćila je kako je tvrtka, od trenutka kad je ove sezone uočeno da pojedini zakupnici na klupama za prodaju voća i povrća na tržnici "Gornji grad" prodaju suhomesnate proizvode, čija prodaja na tržnicama nije dopuštena, "u okviru svojih ovlasti usmeno i pisanim putem opomenula prodavatelje o nedopuštenoj prodaji i najavila im otkaze ugovora o zakupu".

"Kontaktirali smo i zatražili intervenciju ovlaštenih inspekcija jer kao organizator javnih tržnica na malo u gradu Osijeku, tržnica nije ovlaštena sklanjati ni oduzimati robu, niti utvrđivati njezinu kvalitetu i zdravstvenu ispravnost, već jedino, na temelju inspekcijskog nalaza o nedozvoljenoj prodaji, prekršiteljima onemogućiti daljnji zakup i korištenje usluga tržnica na bilo kojoj lokaciji u Osijeku", priopćila je Davidović.

Uprava tržnice pohvalila je iznimnu kooperativnost te brzo djelovanje mjerodavnih inspekcijskih službi Državnog inspektorata Republike Hrvatske - Područnog ureda Osijek.

"Ovim putem pozivamo kupce na tržnicama da ovu vrstu proizvoda kupuju isključivo u specijaliziranim prodavaonicama i kod ovlaštenih proizvođača, koji robu prodaju isključivo iz rashladnih vitrina i imaju istaknute deklaracije o proizvodima te nazivu svoje tvrtke", ističu u upravi tržnice.

Pročitano 584 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun