Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

JVP Vukovar: U prošloj godini 249 intervencija

JVP Vukovar: U prošloj godini 249 intervencija FOTO: Žana Kunji/JVP Vukovar

Kakva je prethodna godina bila vukovarskim vatrogascima, koliko je bilo intervencija i koje su bile najupečatljivije, doznali smo od zamjenika zapovjednika JVP Vukovar Daria Dejanovića koji kaže kako postrojba broji 38 djelatnika koji su cijele godine na usluzi sugrađanima.

Prema njegovim riječima u protekloj godini su odradili 249 intervencija.
- Od ukupnog broja intervencija je 69 požara, 140 tehničkih intervencija i 40 intervencija klasificiranih pod ostalo. Važno je istaknuti kako su vatrogasci JVP Vukovar na intervencijama u 2021. godini odradili 760 radnih sati - istaknuo je Dejanović.

POŽAR JVP

OD POŽARA I NEVREMENA DO SPAŠAVANJA KOZE IZ BUNARA 

Na pitanje koje se intervencije iz prošle godine najviše pamte istaknuo je one nakon nevremena koje je zahvatilo Vukovar 5. kolovoza.
- Prilikom nevremena odradili smo 18 intervencija u vrlo kratkom vremenu. Kao najzanimljiviju intervenciju istaknuo bih spašavanje koze iz bunara u Tovarniku – kaže Dejanović.

Tijekom godine imaju kontinuiranu nastavu na mjesečnoj razini te se po potrebi odrađuju vježbe većeg opsega za sve djelatnike i članove DVD-a Vukovar.

Javna vatrogasna postrojba Vukovar pokriva područje cijelog grada Vukovara i prigradskih naselja, no Dejanović kaže kako izlaze na sve intervencije na području bivše općine Vukovar i pomažu lokalnim DVD-ovima kada je to potrebno.

Pročitano 581 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI