Ispiši ovu stranicu

U tijeku predaja dokumentacije za kadrovsko stambeno zbrinjavanje u Vukovaru

U tijeku predaja dokumentacije za kadrovsko stambeno zbrinjavanje u Vukovaru Foto: Arhiv HRV-a

U vukovarskoj gradskoj upravi Povjerenstvo za donošenje odluka o odabiru korisnika kadrovskih stambenih jedinica na području Grada Vukovara objavilo je obavijest svim građanima da se mogu javiti na poziv za kadrovsko stambeno zbrinjavanje. Zahtjevi se mogu podnositi do 31.ožujka ove godine. Iako se za sada ne zna točan broj stambenih jedinica koje će biti na raspolaganju za ovu namjenu, pročelnica Ureda gradonačelnika Vukovara i predsjednica ovoga povjerenstva Ivana Mujkić, naglašava da su u posljednje tri godine na ovaj način stambeno zbrinuli 60-tak obitelji.

- Najvažniji je uvjet da je osoba zaposlena na području Grada Vukovara, da je kadar potreban gradu i da u svome vlasništvu ne posjeduje useljivu nekretninu. Potrebno je dostaviti svu dokumentaciju navedenu u okviru obavijesti koju smo objavili na web stranici Grada Vukovara. Bodovi se ostvaruju temeljem stručne spreme, odnosno najviše ih dobivaju oni s visokom stručnom spremom, jedan od kriterija su i godine starosti odnosno mlađi dobivaju više bodova, a osim toga, dodatni broj bodova može se ostvariti i temeljem posebnih postignuća ili doprinosa Gradu Vukovaru. Također treba naglasiti i da se bodovi dobivaju i temeljem ugovora o najmu stana na području Grada Vukovara, odnosno svi oni koji su podstanari u Vukovaru dulje od šest mjeseci imaju pravo ostvariti dodatne bodove. Ukoliko postoje okolnosti koje mogu dovesti do dodatnih bodova, treba ih dokazati npr.ugovorom o najmu ili priznanjima. Sve ono što se podrazumijeva kao doprinos, aposolutno je dobrodošlo, uz dakako standardnu dokumentaciju koja se traži uz ovu obavijest – pojasnila je Mujkić.

Grad Vukovar u svome vlasništvu nema stanova na raspolaganju. Svi dosad dodijeljeni na ovaj način, vlasništvo su Središnjega državnoga ureda za stambeno zbrinjavanje koji sukladno raspoloživome fondu stanova, a koji se dodjeljuju po redovnoj listi, dio stanova odvaja za kadrovsko stambeno zbrinjavanje temeljem ugovora s Gradom Vukovarom.

Mujkić naglašava i da postoje tri kategorije unutar kojih zbrinjavaju kadrove. Prva se odnosi na MUP, MORH i ostale službe sigurnosti npr. i vatrogasce, druga na zdravstvo, a u treću ulaze svi ostali.

- Od ukupnoga broja kadrovskih stanova koje dobijemo na raspolaganje, 40 do 60 posto, ovisno o odluci povjerenstva svake godine, odlazi na prvu skupinu odnosno na kadrove iz službe sigurnosti – pojašnjava Mujkić.

Pročitano 1306 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar