Ispiši ovu stranicu

Suverenisti osuđuju Pupovca i Plenkovića u vezi tzv. Dana Republike Srpske

Marijan Paviček, predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Paviček, predsjednik Hrvatskih suverenista Foto: Arhiva HRV-a

Hrvatski suverenisti osudili su u ponedjeljak nazočnost predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca na proslavi tzv. Dana Republike Srpske u Banja Luci, a još žalosnijim ocjenjuju izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, koji je pokušao opravdati taj Pupovčev postupak.

"Najoštrije osuđujemo nazočnost Milorada Pupovca, predsjednika SDSS-a, na proslavi tzv. Dana Republike Srpske. Nepojmljivo je da glavni koalicijski partner premijera Plenkovića i HDZ-a nazoči nečemu što nitko na svijetu ne priznaje kao zasebnu državu, a što je i Ustavni sud Bosne i Hercegovine u dva navrata proglasio neustavnim", poručuju u priopćenju Suverenisti.

Još su žalosnije današnje izjave premijera Plenkovića, koji pokušava opravdati nazočnost Pupovca u Banja Luci, govoreći da je bio u svojstvu predstavnika Srpskog narodnog vijeća, ističu u priopćenju.

Suverenisti kažu kako je neshvatljivo da Plenković i HDZ dozvoljavaju da ih Pupovac "malo-malo 'vuče za nos'“.

Pupovac je prije mjesec dana u Hrvatskom saboru, prijeteći generalu Željku Sačiću, izjavio da je tijekom "Oluje" izvršeno etničko čišćenje, a sada se pojavljuje na prazniku tzv. Republike Srpske, koja je nastala na etničkom čišćenju, ističe se u priopćenju.

Žalosno da žalosnije ne može biti, no njegova nazočnost samo potvrđuje lijevoliberalnu, građansku politiku koju provodi vladajuća koalicija, navodi predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček.

Pročitano 592 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac