Ispiši ovu stranicu

U našoj županiji četiri osnovne škole provode nastavu na daljinu

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

U Vukovarsko-srijemskoj županiji samo su četiri osnovne škole za početak drugog polugodišta zatražile nastavu po modelu C odnosno online, od 10 do 14.siječnja i to u Vrbanji, Štitaru, Strošincima i Privlaci, a temeljem procjene epidemiološke situacije. Sve ostale osnovne i srednje škole u našoj županiji, drugo su polugodište započele nastavom uživo.

Predviđeni kontaktni oblik nastave ovoga puta provodi se uz nove epidemiološke mjere. Naime, svi zaposleni u školama i dalje moraju imati COVID potvrde. Za one koji ih nemaju, obavezno je testiranje dva puta tjedno.

 -Svi učenici od petog razreda nadalje za vrijeme izvođenja nastave nose maske, ranije smo imali 2 metra, metar i pol. U ovoj situaciji sada se ukida taj razmak, svi nose maske. Djeca od prvog do četvrtog razreda i dalje ostaju u tzv. balončićima, uz eventualne moguće izuzetke kada se ne može drugačije organizirati čuvanje djece i produžena nastava u pojedinim slučajevima - pojasnio je mjere u školama kada su u pitanju zaštitne maske Radovan Fuchs, ministar obrazovanja.

Pročitano 412 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar