Ispiši ovu stranicu

Osječke orgulje ponovno u punom sjaju

Nakon više od četiri godine od kako su bile poslane na rekonstrukciju i restauraciju osječke orgulje ponovno u svom punom sjaju.

Đakovačko-osječka nadbiskupija, Župa sv. Petra i Pavla, apostola u Osijeku i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske upriličili su blagoslov i svečani koncert u povodu kolaudacije obnovljenih orgulja u konkatedrali Sv. Petra i Pavla, apostola u Osijeku.

- Velika je čast i zadovoljstvo što sam mogao prisustvovati ovoj svečanosti kolaudacije orgulja u našoj konkatedrali. Veseli me da ćemo nakon toliko godina moči užuvati u zvuku naših orgulja. Čestitam svim sudionicima na sudjelovanju i donacijama. Orgulje su kulturna baština svih Osječana i siguran sam da če na njima svirati najbolji orguljaši – rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Ministarstvo kulture i medija uložilo je nešto više od 2,5 milijuna kuna u obnovu ovog instrumenta rekla je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te dodala

- Ovo je zaista velebni instrument, restauracija je bila zahtjevna. Katedrala bez obnovljenih orgulja nije cjelovita – rekla je Koržinek.

Pročitano 599 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI