Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Policija za 'Vinkovo' najavila pojačane mjere

Policija za 'Vinkovo' najavila pojačane mjere Foto: Arhiv HRV-a

Kako bi građani bezbrižno sudjelovali u svetkovini „Vinkova“, policija savjetuje vozače da nakon konzumacije alkohola sebi osiguraju siguran smještaj do slijedećeg dana ili za prijevoz angažiraju osobu koja nije konzumirala alkohol.

Na današnji dan, 22. siječnja je blagdan Svetog Vinka, koji u Hrvatskoj ima dugu tradiciju, jer na taj dan brojni obožavatelji odlaze u svoje vinograde i klijeti, gdje sudjelovanjem u raznim tradicionalnim obredima ispijanjem vina, daju na važnosti obilježavanju te tradicije. Iz iskustva prethodnih godina evidentno da je povodom „vinskih“ blagdana povećani broj sudionika na cestama koji sudjeluju u prometu pod utjecajem alkohola.

Kako bi građani bezbrižno sudjelovali u svetkovini „Vinkova“, policija savjetuje vozače da nakon konzumacije alkohola sebi osiguraju siguran smještaj do slijedećeg dana ili za prijevoz angažiraju osobu koja nije konzumirala alkohol, kako ne bi ugrožavali sebe i druge sudionike u prometu, a time sigurno izbjegli i sankcije za prometne prekršaje.

U cilju povećanja sigurnosti u prometu tijekom vikenda, na području Policijske uprave osječko-baranjske, policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske će u suradnji s policijskim službenicima Policije uprave brodsko-slavonske i Policijske uprave požeško-slavonske, provodit pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje nedopuštene prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača.

Pročitano 369 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI