Ispiši ovu stranicu

Besplatni program profesionalnog usmjeravanje mladih u Vukovaru

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

U Mirovnoj grupi mladih Dunav (MGMD) iz Vukovara provode projekt pod nazivom Me Youth namijenjen za 20 mladih osoba s područja Vukovara. Riječ je o besplatnom programu profesionalnoga usmjeravanja kroz koji mogu otkriti široki spektar svojih potencijala, povećati zapošljivost i usmjeriti se na izbore oko školovanja, posla i karijere u skladu s njihovim mentalnim preferencijama

- Program je namijenjen srednjoškolcima koji žele upisati fakultet kao i onima koji su završili srednju školu i tek žele upisati fakultet te mladima koji su završili srednju školu, ali ne planiraju studirati nego se žele doeducirati ili prekvalificirati. Ovaj je program dobra prilika da procijene svoje sposobnosti i talente - pojasnila je Martina Uglik iz MGMD-a.

Program financira Zaklada Hrvatska za djecu u iznosu od 49 tisuća kuna i Grad Vukovar s 12 tisuća kuna. Kako ističe Uglik, Me Youth program je dinamičan, zabavan, edukativan, samorazvojan, interaktivan i sigurno će ga mladi dugo pamtiti. Uključuje četiri radionice u trajanju od sat i pol vremena, individualno profiliranje HBDI testom i “jedan na jedan” interpretaciju, dosje HBDI rezultata profiliranja, osvrt na individualne i grupne zadatke, radne materijale, follow up i podršku tijekom cijelog procesa te rad s dvije stručnjakinje koje podržavaju rad s mladima i za mlade. Broj mjesta je ograničen, a prijave za program otvorene su do 7.veljače 2022.

Pročitano 481 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar