Ispiši ovu stranicu

Uskoro završava gradnja i opremanje Srednje škole Donji Miholjac

Uskoro završava gradnja i opremanje Srednje škole Donji Miholjac Foto: Osječko-baranjska županija

Gradilište nove zgrade i dvorane Srednje škole Donji Miholjac obišao je osječko-baranjski župan Ivo Anušić sa suradnicima.

Stara je škola srušena zbog dotrajalosti, a na tome mjestu sada niče zdanje vrijedno preko 50 milijuna kuna. Radove je obišao župan osječko-baranjski Ivan Anušić sa suradnicima.

- Jedan od priroteta na početku mandata bio je izlobirati kod resornoga ministarstva sredstva za izgradnju nove škole jer je stara bila uistinu loša. Po informacijama koje smo dobili tijekom obilaska, od 1.rujna nastava će se odvijati u novoj zgradi. Vrijednost investicije je preko 50 milijuna kuna od kojih 80 posto financira resorno ministarstvo, 10 posto Grad Donji Miholjac i 10 posto Osječko-baranjska županija - izjavio je Anušić.

Unatoč teškim uvjetima u kojima su godinama radili, učenici i nastavnici Srednje škole Donji Miholjac postizali su dobre rezultate, a kada presele u novo zdanje, vjeruju da će biti i bolji, naglasio je ravnatelj škole Nenad Perić

- U staroj smo školi imali oko 2300 kvadrata i nastava se odvijala u dvije smjene. U školu nije godinama ništa ulagano jer se čekala obnova. Sada prelazimo u 4600 kvadrata što će nam omogućiti jednosmjensku nastavu. Novi prostor i oprema svakako će podići razinu kvalitete rada. Unatoč lošim dosadašnjim uvjetima postizali smo dobre rezultate, a nadam se da će ubuduće biti i bolji – rekao je Perić.

Srednju školu Donji Miholjac pohađaju 243 učenika u 17 razrednih odjeljenja s tendencijom rasta broja učenika i programa. Škola nudi strukovni i gimnazijski program.

Pročitano 492 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar