Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Održana konstituirajuća sjednica Partnerskog vijeća urbanog područja Vinkovci

Ilustracija Ilustracija FOTO: ARHIVA HRV

Partnersko vijeće urbanog područja Vinkovci savjetodavno je tijelo sastavljeno od različitih dionika kako gospodarskog tako i društvenog života. Korist će imati svi stanovnici podizanjem kvalitete života, infrastrukturom, gospodarstvom i drugim segmentima kroz projekte koji će se provoditi.

Na dnevnom redu konstituirajuće sjednice Partnerskog vijeća urbanog područja Vinkovci našao se izbor predsjedništva i zamjenika predsjednika Vijeća. Na programu je bilo i usvajanje Poslovnika o radu, izrada Strategije razvoja urbanog područja Vinkovci do 2027. godine te prezentacija nalaza Cjelovite analize stanja urbanog područja.

O ciljevima urbanog područja pročelnica upravnog odjela za investicije, fondove Europske unije i imovinu Grada Vinkovaca Katarina Vučić.
- Ciljevi će tek sada biti definirani i definitrati će ih Partnersko vijeće. Ono po ćemu će se voditi je pet glavnih ciljeva Europske unije, a to su pametna, održiva, povezana i Europa bliža građanima, unutar kojih se provodi ovaj integrirani teritorijalni program koji će obuhvaćati urbana, ruralna, otočna područja te lokalne inicijative - rekla je Vučić.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić objasnio je kako je urbano područje Vinkovaca prostor bivše Općine Vinkovci gdje su obuhvaćene općine i njihovi subjekti.

Na pitanje što će obuhvatiti strategija razvoja rekao je kako će obuhvaćati sve sektore koji čine današnji život na tom područjima, od društva do gospodarstva. Dodao je i kako će za projekte biti izvojena značajna sredstva.

Pročitano 342 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI