Ispiši ovu stranicu

U Vinkovcima do petka traje kulinarska radionica

U Vinkovcima do petka traje kulinarska radionica Foto: Arhiv HRV-a

U okviru prekograničnog projekta Autentičan gurmanski okus za održivi socioekonomski razvoj prekogranične regije, a koji provodi Agencija za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA d.o.o. s partnerima Gradom Vinkovcima te Univerzitetom Educons i Turističkom agencijom Općine Irig iz Vojvodine, na Šokačkom stanu, bivšem PIK-ovom stanu u Vinkovcima do petka traje kulinarska radionica u kojoj sudjeluje 20 polaznika iz ugostiteljskih objekata u Vinkovcima i Vojvodini. Spravljaju se autohtona jela Slavonije i Srijema s domaćim proizvodima.

Cilj je projekta razviti inovativne i integrirane turističke proizvode i promicati regionalni gurmanski turizam kao alternativni i inovativni oblik turizma.

Radionicu je posjetio i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

- Mnogi su sumnjali u najave za obnovu bivšeg PIK-ovo stana, no zahvaljujući europskim fondovima i prekograničnoj suradnji postao je prostor u kojemu će naša djeca, zajedno s partnerima iz Novog Sada, vježbati, raditi i učiti nešto novo. Uz sve to, bit će to i mjesto uživanja, opuštanja, ali i susreta s prošlošću grada Vinkovaca – istaknuo je Bosančić.

Glavna je svrha programa povećati kapacitete domaćih pružatelja usluga i proizvoda u cilju rasta kvalitete turističkih i ugostiteljskih usluga u regiji te razvoj inovativnog i integriranog turističkog proizvoda kao i promicanje regionalnog enogastro turizma stvaranjem zajedničkog brenda Eat Pannonia.

 

Pročitano 469 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar