Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Vukovarski HDZ sugrađankama podijelio maćuhice

GO HDZ-a Grada Vukovara za Dan žena podijelila maćuhice GO HDZ-a Grada Vukovara za Dan žena podijelila maćuhice FOTO: Žana Kunji

Podovom nalazećeg Dana žena Gradska organizacija HDZ-a grada Vukovara u središtu grada sugrađankama je uz čestitke i maćuhice zaželila sretan njihov dan. Iskazali su želju za većom ravnopravnošću žena u društvu, ali i ukazali na dobre pomake koji su do sada učinjeni.

hdz dan zena 2

MAŽAR: SVI ZAJEDNO MORAMO RADITI NA BOLJEM POLOŽAJU ŽENA

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a grada Vukovara Nikola Mažar istaknuo je važnost obilježavanja ovog dana.
- Hrvatska demokratska zajednica grada Vukovara već tradicionalno sugrađankama na jedan prigodan način podjelom maćuhica prije svega želi čestitati njihov dan, ali i ukazati na potrebu slanja snažne poruke za jednakopravnost u hrvatskom društvu. Nažalost, vidimo da ta situacija još uvijek nije kako bi svi mi željeli, ako uzmemo i podatke vezane uz obiteljsko nasilje vidimo da žene još uvijek najviše trpe do borbe za jednakopravnost na ključnim pozicijama na području Republike Hrvatske u ekonomskom, kulturnom, gospodarskom, znanstvenom, sportskom i drugim oblicima života - rekao je Mažar te je istaknuo kako ga izrazito vesele aktivne mjere Vlade Republike Hrvatske vezane uz uz pronatalitetnu politiku i program "Zaželi" te se dotaknuo i planova za budućnost.

- Preko programa "Zaželi" 10 tisuća teže zapošljivih žena dobilo je priliku raditi i biti aktivno u društvu. Također, rast će porodiljne naknade, ali i muškarcima će se omogućiti porodiljni što će stvoriti poveznicu između obiteljskog i poslovnog života kako bi žene mogle imati i kvalitetan poslovni život. Osim prvih šest mjeseci, plaćeno će biti i drugih 6 mjeseci, a sve su to mjere koje idu u smjeru žena i mladih majki koje će omogućiti da stvorimo pronatalitetnu politiku i mogućnost ravnospravnosti. Za grad Vukovar veseli me povećan broj novorođene djece i broj vrtićke djece, mlade obitelji kroz stambena zbrinjavanja ostale su u gradu i doprinose jednoj lijepoj slici koju i želimo. Poruka je da svi zajedno moramo raditi na boljem društvu i na boljem položaju žena u društvu - poručio je Mažar.

 Obilježavanje Dana žena iskoristili su i za tradicionalno druženje i razgovor sa sugrađanima.

Pročitano 379 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI