Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru održana godišnja skupština Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske

U Vukovaru održana godišnja skupština Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske FOTO: Žana Kunji

Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske osnovana je 2005. godine i okuplja 21 udrugu turističkih vodiča iz svih regija naše zemlje. Glavna zadaća Zajednice je zaštita i boljitak turističkih vodiča Hrvatske, a svake godine tradicionalno održavaju i svoju godišnju skupštinu. Ove godine lokacija 21. po redu skupštine je grad Vukovar. 

Skupštini su nazočili gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Vukovara Kristina Bilić i direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić. Okupljene je na početku skupštine pozdravio Mislav Kolak, zamjenik predsjednice Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske koji je iskazao veselje dolaskom u Vukovar.
- Kao i svaka do sada, skupština ima tijek rasprave o našim problemima i situacijama u kojima se nalazimo u izazovnim i teškim vremenima za turizam. Ono što nam je intencija pri odabiru lokacije za održavanje skupštine je podupiranje turizma u lokalnom okruženju, pa tako i u Vukovaru – rekao je Kolak.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava poželio je okupljenima dobrodošlicu u Vukovar te je istaknuo kako Vukovar ima dobre turističke pokazatelje i kako je lijepo biti svejdokom uzleta našeg grada.
- Izrazito mi je drago da se godišnja skupština Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske održava u Vukovaru, u gradu koji ima sve veće turističke potencijale i pozicioniran je na turističkoj karti Hrvatske. U suradnji s Udrugom turističkih vodiča grada Vukovara razvijamo nove programe, uključujemo nove ljude, širimo njihova znanja i s optimizmom gledamo prema naprijed – rekao je Penava.

Nakon skupštine nastavljeno je druženje, a obilazak grada koji su gosti započeli danas zajedno s vukovarskom Udrugom turističkih vodiča planiran je za sutra.

Pročitano 337 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI