Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Županija i ove godine sufinancira prijevoz vlakom redovitim studentima

Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju prijevoza vlakom za redovite studente naše županije u ovoj godini Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju prijevoza vlakom za redovite studente naše županije u ovoj godini FOTO: Žana Kunji

U Maloj županijskoj vijećnici u Vukovaru potpisan je Ugovor o sufinanciranju prijevoza vlakom za redovite studente s područja Vukovarsko - srijemske županije za 2022. godinu. Predviđena vrijednost ugovora je 750 tisuća kuna, a potpisan je temeljem Javnog poziva koji je objavljen 15. veljače 2022. godine i traje do 31. prosinca 2022. godine, odnosno do utroška financijskih sredstava.

Župan vukovarsko – srijemski Damir Dekanić istaknuo je kako je to nastavak jednog uspješnog projekta.
- Potpisivanjem ugovora nastavljamo tradicionalno sufinanciranje prijevoza vlakom za redovite studente s područja naše županije. Ono se sastoji u jednoj besplatnoj povratnoj karti za studente koji putuju iz Zagreba, Splita i Rijeke te dvije mjesečne povratne karte za studente iz Osijeka – rekao je Dekanić te je istaknuo kako su mjere za studente iznimno važne i kako je svima želja da se studenti nakon obrazovanja vrate raditi u županiju i svoje gradove.
Dotaknuo se i mjera kojima se u budućnosti to planira ostvariti poput stručnih studija u Vukovaru i Vinkovcima, novih smjerova na vukovarskom Veleučilištu te suradnji s tvrtkama diljem županije.

VELIK INTERES STUDENATA

Uprava - direktor Hrvatskih željeznica Željko Ukić istaknuo je važnost željezničkog prometa te je naglasio kako ga izrazito veseli ponovna suradnja sa županijom.

Sufinancija željezničkog prijevoza za redovite studente, prema riječima v.d. pročelnika za sport, mlade i demografiju naše županije Maria Meštrovića, još je jedna u nizu demografskih mjera predviđenih za ovu godinu. Objasnio je kako studenti na vrlo jednostavan način mogu ostvariti sufinanciju te je naglasio kako je interes velik, uzevši za primjer prošlogodišnju brojku od 1400 prijavljenih.
- Prijavnicu koja se nalazi na mrežnim stranicama županije zajedno s potvrdom o studiranju i preslikom osobne iskaznice potrebno je preporučeno poslati na adresu Vukovarsko – srijemske županije, na odjel za Sport, mlade i demografiju. Naši djelatnici poslati će mailom potvrde koje će se ovjeravati u vlaku. Vrlo je jednostavno i do sada nije bilo problema – zaključio je Meštrović.

Pročitano 354 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI