Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Obilježen Svjetski dan činjenja dobrih djela

Obilježen Svjetski dan činjenja dobrih djela Foto: J. Vrdoljak

U povodu Svjetskog dana činjenja dobrih djela kada milijuni ljudi diljem svijeta čine dobra djela pomažući na taj način drugim ljudima, životinjama, okolini i zajednici te kreirajući tako bolji i zdraviji svijet, Grad Vukovar je u suradnji s Dječjim vrtićem Vukovar I te Gradskim društvom Crvenog križa upriličio akciju sadnje voćki u dvorištu vrtića.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac pohvalio je ovaj projekt čija je namjera osvijestiti cijelu populaciju o važnosti svakodnevnog činjenja dobrih djela.

- U ovu odličnu akciju smo se uključili zajedno s odgojno-obrazovnim ustanovama te civilnim udrugama koje djeluju na području našega grada kako bi promovirati činjenje dobrih djela. Našim najmlađim Vukovarcima želimo poslati snažnu poruku da trebamo činiti dobra djela i brinuti o našem okolišu s toga smo udružili snage i zajedno posadili nove voćke - rekao je Sušac.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar I Mirjana Kulić je naglasila kako je vizija i misija dječjih vrtića uvijek činiti dobra djela, a da to čine tijekom cijele godine. Ovaj tjedan je to u posebnom fokusu, rekla je Kulić te najavila kako u sklopu projekta „Daj 5 za zeleni svijet“ organiziraju i drugi po redu buvljak.

U obilježavanje Svjetskog dana dobrih djela se uključilo i Gradsko društvo Crvenog križa. Ravnatelj Gradskog društva Crveni križ Vukovar, Vlatko Glavaš je pojasnio da su se za sađenje voćki odlučili kako bi osvijestili djecu o zaštiti životne sredine.

U akciju su se uključili i volonteri Volonterskog centra Vukovar čiji je voditelj Goran Jelenić pojasnio kako je centar u suradnji s Gradom Vukovarom koordinirao akcije povodom obilježavanja Svjetskog dana činjenja dobrih djela.

- Ova manifestacija se po prvi puta održava u Republici Hrvatskoj, a koordinator cijele manifestacije je Udruga Djeca za bolji svijet iz Samobora, na čiji poziv se Grad Vukovar i uključio u projekt – rekao je Jelenić dodajući kako ovim aktivnostima žele i dalje poticati razvoj volonterstva na području Vukovara.

U suradnji s PRONI Centrom Grad Vukovar organizirao je brojne aktivnosti povodom Svjetskog dana činjenja dobrih djela koji se inače obilježava 03. travnja, a to su pored sadnje sadnica u dvorištu Dječjeg vrtića Vukovar I i izrada hranilica i kućica za ptice u Park šumi Adica koje će se upriličiti 08. travnja, prikupljanje higijenskih potrepština za korisnike Doma za stare i nemoćne u Vukovaru te brojne slične aktivnosti.

Pročitano 362 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI