Ispiši ovu stranicu

Društvo multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije osiguralo kombi vozilo za osobe s invaliditetom

Društvo multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije osiguralo kombi vozilo za osobe s invaliditetom Foto: K.B.

Društvo multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije provelo je kampanju „Vozilo koje život znači” putem koje su svojim korisnicima osigurali prilagođeno kombi vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom.

- Osobe s multipom sklerozom u Vukovarsko-srijemskoj županiji u nepovoljnom su položaju ako govorimo o pristupačnosti - istaknuo je predsjednik Društva multiple skleroze naše županije Zoran Oljača. Naglašava kako su to osobe sa različitim vrstama invaliditeta, a u velikom su broju one koje koriste invalidska kolica. Stoga su povodom uspješne kampanje „Vozilo koje život znači” prezentirali prilagođeno kombi vozilo kojim oboljelima osiguravaju dostojno sudjelovanje u svakodnevnom društvenom životu.
- Uspjeli smo prikupiti sredstva. Vozilo nam je bilo potrebno s obzirom da je prilagođeno za osobe s invaliditetom. Godišnje prelazimo dosta kilometara jer naše članove vozimo na sve preglede koji su im potrebni. Sve ovo postižemo uz potporu naših gradova i općina. Vozilo će unaprijediti kvalitetu života naših korisnika jer ćemo ih moći prevoziti gdje god je potrebno – rekao je Oljača.
.MultiplaKombi20221

Tea Mirošević Zubonja, specijalist neurologije iz KBC Osijek te počasna članica ovog društva, naglasila je kako je prije četiri godine sve izgledalo nedostižno, a da je danas izuzetno ponosna na ono što je ovo društvo kao zajednica postiglo.
- Ponosna sam što sam član ovog društva i na njihova dostignuća. Ovo je jedno od najaktivnijih društava, a rado se uključujem u njihove brojne aktivnosti koje provode i s njiima je užitak raditi. Riječ je o skupini ljudi koja zajedničkim naporima pokušava omogućiti što bolji i kvalitetniji život korisnicima. Pacijentima oboljelim od ove bolesti lijek je osnova, ali nije sve, liječenjem postižemo stabilnost bolesti, ali pored toga moraju biti adekvatno socijalno korisni. Poražavajuća je činjenica da dok se pacijenti nisu adekvatno liječili, gotovo 50% bolesnika deset godina nakon postavljanja dijagnoze odlazilo je u mirovinu. Oblik pomoći koje će društvo pružati korisnicima s ovim vozilima je nužno, dobra kvaliteta je jednako važna kao i dobar lijek – poručila je Mirošević Zubonja.
Društvo djeluje od 2003. godine i poznato je po svom radu i senzibiliziranju građanstva po cijeloj našoj županiji, a broji ukupno 95 članova te 46 zaposlenih osoba. Nikolina Beljo, izaslanica župana Damira Dekanića rekla je kako je županija uvijek za ovakav vid pomoći i potpore.
- Smatram da će i više ovakvih projekta pomoći da se osobe s invaliditetom bolje uključe u društvo, ali i da olakša njihov svakodnevni život. Ujedno je ovo prilika za neke nove suradnje - rekla je Beljo.
Ukupnu vrijednost vozila od 290 tisuća kuna uspjeli su prikupiti kroz četverogodišnju kampanju, a najveći iznos u donaciji, točnije 50 tisuća kuna, pristiglo je od Vukovarsko-srijemske županije.

Pročitano 422 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI