Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Povećan interes domaćih gostiju za destinacije na istoku Hrvatske

Povećan interes domaćih gostiju za destinacije na istoku Hrvatske Foto: HRV arhiva

Prošlogodišnji trend porasta broja noćenja na istoku Hrvatske nastavlja se i u ovoj godini.

Prema podacima Turističke zajednice Vukovarsko – srijemske županije (TZ VSŽ) za prva tri mjeseca ove godine, broj noćenja u ovom dijelu Hrvatske je porastao za više od 40 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Veći dio gostiju čine domaći turisti koji su svojim dolascima i noćenjima pozitivno utjecali na turističke rezultate županije, te je vidljivo da je njihov interes za istočni dio Hrvatske napokon stabilan i u porastu.

Po riječima direktorice TZ VSŽ, Rujane Bušić Srpak, rezultati prvog tromjesečja, ali i cijele prošle godine pokazuju da se turizam može održati i u kriznim situacijama kao što je pandemija.

- Važno je pritom naglasiti da su za opstanak turizma na kontinentu zaslužni domaći gosti. Oni i jesu u našem fokusu i upravo oni i u kriznim situacijama mogu održavati turističko kretanje, oživjeti turistički potencijal i potaknuti domaće gospodarstvo. Glavnina naših gostiju dolazi iz Hrvatske, a gotovo polovica njih iz Zagreba i Zagrebačke županije – kaže Rujana Bušić Srpak dodajući kako na valu aktualnih poskupljenja županija još uvijek ima pristupačne cijene te pruža izvrsnu vrijednost za novac.

 

Pročitano 645 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI