Ispiši ovu stranicu

U Hrvatskoj prošle godine ubijeno 14 žena

Policija provodi akciju Manje oružja - manje tragedija Policija provodi akciju Manje oružja - manje tragedija HRV

Prošle godine u Hrvatskoj zabilježeno je 30 ubojstava, 14 ubijenih bile su žene, a njih 11 ubila je bliska osoba.

Tijekom 2016. u Hrvatskoj je ubijeno 20 žena. Pad ubojstava slijedio je 2017. i 2018., no od 2019. ubojstva žena ponovno su u porastu. U 2020. godini ubijeno je 19 žena.

Samo u prva dva mjeseca ove godine ubijene su tri žene.

Najnovije ubojstvo zabilježeno je u nedjelju u Ivancu u Varaždinskoj županiji gdje su u stanu pronađena mrtva tijela muškarca i žene.

Policija je zaprimila dojavu oko 13,40 sati, a policijskim očevidom utvrđeno je da su oboje bili policijski službenici PU varaždinske.

-Ovo je događaj koji u povijesti Policijske uprave varaždinske nije bio zabilježen i sve nas je šokirao, sve radne kolege. Takav događaj se ne pamti na području naše uprave. Uz stalnu edukaciju policijskih službenika koje provodimo i liječničke preglede, dogodilo se ono što smo najmanje htjeli – kazao je načelnik PU varaždinske Predrag Benčić koji je izrazio sućut članovima obitelji preminulih.

Policija je priopćila i da je muškarac prvo vatrenim oružjem ustrijelio ženu, a potom sebe.

Mediji su objavili kako se radi o Ivani Brlić iz Bednje i Jurici Bosu iz Lepoglave. Zajedno su živjeli u stanu u kome je Jurica jednim hicem iz neposredne blizine ubio Ivanu, a potom drugim hicem sebi oduzeo život. Policija nije priopćila je li pucano iz službenoga oružja. Događaj je prijavio njihov susjed kad je čuo dva pucnja iz vatrenog oružja.

Ovim se ubojstvom nastavlja krvavi niz stradavanja žena, femicida, od strane njihovih partnera.

 

Pročitano 400 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun