Ispiši ovu stranicu

Domovinski pokret traži ostavku župana Damira Dekanića

Domovinski je pokret na lokalnim izborima imao svoga kandidata  za vukovarsko-srijemskoga župana Domovinski je pokret na lokalnim izborima imao svoga kandidata za vukovarsko-srijemskoga župana HRV

Domovinski pokret u priopćenju za javnost zahtjeva neopozivu ostavku župana Damira Dekanića koji je bio sudionik prometne nesreće između Cerne i Andrijaševaca.

Podsjećaju da je Dekanić recidivist jer je prije tri godine, 29. travnja 2019., u Rokovcima, u alkoholiziranom stanju, udario straga vozilo u kome su bile četiri časne sestre.

Jedna je ozlijeđena, a Dekanić je oštetio i vozilo kojim je upravljalo, inače u vlasništvu Hrvatskih šuma.

Domovinski pokret smatra da Dekanić pokušava zataškati nesreću tvrdnjom da je bio suvozač iako više svjedoka tvrdi da je bio sam u automobilu.

„Dekanićeva stranka HDZ umjesto da najoštrije osudi ovakvo neodgovorno i opasno ponašanje, koje je prije svega kažnjivo zakonom, stječe se dojam da nepoznati netko, štiti župana-recidivista. Radilo bi se o kaznenom djelu davanja lažnog iskaza iz članka 305. st. 2. Kaznenog zakona ako bi na temelju takvog iskaza osoba, koja nije vozila, bila pravomoćno osuđena, kazna je od 6 mjeseci do 5 godina zatvora”, navodi se u nepotpisanom priopćenju Predsjedništva podružnice Domovinskog pokreta Vukovarsko-srijemske županije.

Pročitano 383 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun