Ispiši ovu stranicu

Ministarstvu predan zahtjev za pomilovanje Perkovića i Mustača

Na potezu je predsjednik Milanović Na potezu je predsjednik Milanović HRV

Odvjetnik Anto Nobilo podnio je Ministarstvu pravosuđa i uprave zahtjev za pomilovanjem Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

Rekao je da ne zna kakvu će odluku donijeti predsjednik Republike Zoran Milanović, ali zna da bi Franjo Tuđman, da je živ, pomilovao obojicu dok bi Gojko Šušak bio prvi na popisu generala koji bi to potpisali.

Upitan što očekuje od inicijative za pomilovanjem, Nobilo je odgovorio da ne bi ni krenuo u inicijativu da nema očekivanja.

Pismo podrške pomilovanju Perkovića i Mustača potpisali su umirovljeni generali Ante Gotovina, Ivan Čermak, Ljubo Ćesić Rojs, Pavao Miljavac, Davor Domazet Lošo i Marinko Krešić koji je kasnije povukao svoj potpis što je već ranije učinio general Krešimir Ćosić.

Mediji navode kako umirovljeni generali smatraju da Perković i Mustač zaslužuju pomilovanje zbog doprinosa u stvaranju hrvatske države i obrani zemlje.

Iz Ureda predsjednika Republike poručili su kako su zaprimili dopis sa zahtjevom za pomilovanjem i da će Zoran Milanović obaviti razgovor s generalima, ali neće biti posebnog sastanka na tu temu.

Perković i Mustač osuđeni su u kolovozu 2016. na sudu u Münchenu na doživotni zatvor zbog pomaganja u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića.

 

Pročitano 440 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun