NAJNOVIJE
Općina Bogdanovci nagrađuje odlične učenike

Općina Bogdanovci objavila je Javni poziv za srednjoškolce i osnovnoškolce koji su u prethodnoj školskoj godini postigli odličan uspjeh s prosjekom ocjena 5,0.

Pravo sudjelovanja imaju svi srednjoškolci i osnovnoškolci s prebivalištem na području Općine Bogdanovci, a za kandidaturu moraju dostaviti popunjenu prijavnicu, koja se nalazi na službenoj stranici općine, Općini Bogdanovci.

Prema riječima načelnika općine Marka Baruna ova se mjera u općini provodi drugu godinu za redom, a za cilj ima nagraditi one učenike koji su uložili iznimno veliki trud u učenje.

- Uz samu prijavnicu potrebno je priložiti dokaz da je učenik stanovnik Općine Bogdanovci i dokaz da je u akademskoj 2021./2022. godini ostvario odličan rezultat odnosno s prosjekom 5,0. Poziv vrijedi do 14. srpnja s time da će se 15. srpnja objaviti popis nagrađenih učenika. Ovo je druga godina za redom kako Općina provodi ovu mjeru i prema onome što trenutno vidimo naši učenici su učenici sa sve boljim ocjenama. Prigodna novčana naknada za srednjoškolce iznosi 500 kuna dok za osnovnoškolce 300 kuna - pojasnio je Barun. 

Sve dodatne informacije o provedbi javnoga poziva mogu se dobiti pozivom na broj 032/576-903 ili osobnim dolaskom u zgradu općinske uprave.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 16:39)
HALMED: U dva slučaja povezanost cjepiva i smrti

Agencija za lijekove i medicinske proizvode objavila je izvješće o prijavama sumnji na nuspojave lijekova u 2021. godini u kojem ističe da većina prijavljenih nuspojava nisu bile ozbiljne, dok je u dva slučaja utvrđena povezanost cjepiva protiv covida i smrti.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 16:30)
Od subote, 2. srpnja prijevoz na vukovarsku Malu adu

Obavještavaju se građani i svi izletnici, ljubitelji vukovarske Male ade, da počevši od subote 2. srpnja 2022. godine kreće prijevoz na vukovarsku Malu adu – izvijestili su iz Grada Vukovara.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:49)
Održana 12. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije

U Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije održana je 12. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:36)
Od 1. srpnja u Vukovaru jeftinija autobusna karta

Iz Gradske uprave Grada Vukovara izvijestili su građane, korisnike javnog gradskog prijevoza, kako od 01. srpnja 2022. godine komunalni linijski prijevoz putnika na području grada Vukovara, na temelju Ugovora o koncesiji, obavlja Čazmatrans Vukovar d.o.o. po cijeni karte u jednom smjeru od 5,00 kuna.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:27)
Završena obnova sopotskih kućica

Nakon nešto više od godinu dana radova, u Arheološkom parku Sopot završena je obnova sopotskih kućica. Iz Gradskog muzeja Vinkovci najavljuju kako je to prvi veliki i važan korak ka razvoju ovog lokaliteta koji će biti prava kulturno-arheološka i turistička atrakcija najstarijeg europskog grada.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:03)
Modna revija "Vinkovci fashion night" u Vinkovcima

Udruženje manekena „Loreena” Vinkovci organizira modnu reviju koju će održati u srijedu u 21 sati u Vinkovcima u pješačkoj zoni.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 13:45)

Grad Vukovar i Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar darivali Ukrajince

Grad Vukovar i Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar darivali Ukrajince Foto: Sandra Grgić

Grad Vukovar i Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar organizirali su humanitarnu akciju za izbjeglice iz Ukrajine koji su smješteni na području Vukovara.

Na području grada Vukovara ukupno je smješteno 40 osoba izbjeglih iz Ukrajine. S namjerom pružanja pomoći u teškim vremenima, ali i uljepšavanja uskrsnih blagdana, Grad Vukovar i Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar su za izbjeglice iz Ukrajine s područja Vukovara osigurali prigodne prehrambene pakete, a za najmlađe i pakete sa slatkišima.

Prigodne pakete Ukrajincima uručio je zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac koji je ovom prilikom naglasio kako grad Vukovar u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa nastoji olakšati život izbjeglih osoba.

- Grad Vukovar je kroz niz mjera odlučio pomoći Ukrajincima koji se nalaze na području našega grada. U suradnji s Gradskim muzejem, Gradskom knjižnicom i sportskim klubovima omogućili smo svim Ukrajincima korištenje njihovih usluga potpuno besplatno. Grad Vukovar je pozvao i sve sugrađane da u okviru svojih mogućnosti pomognu Ukrajincima, a apeliramo i na Vladu Republike Hrvatske da na raspolaganje stavi Hostel Zagreb – pojasnio je Sušac.

Darivanje Ukrajinaca 2022 2

Vlatko Glavaš ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vukovar pojasnio je da se u paketima nalaze namirnice karakteristične za Uskrs poput šunke, sira, kolača...

- Drago mi je da je grad Vukovar prepoznao inicijativu i uključio se u darivanje paketa koje smo sami slagali za ukrajinske obitelji. Trenutno je 16 obitelji i 18 djece. Na ovaj način želimo im malo uljepšati boravak u Vukovaru, ali i što sretniji nadolazeći Uskrs – naglasio je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vukovar Vlatko Glavaš.

Marija Semenjuk Simeunović tajnica Ukrajinske zajednice Republike Hrvatske naglasila je kako se sve osobe, koje su došle iz ratom zahvaćene Ukrajine, osjećaju dobrodošlima u Hrvatsku te zahvalila svima na pruženoj podršci.

- Raseljene osobe koje su iz Ukrajine došle na područje našega grada, županije, ali i općenito u Republiku Hrvatsku osjećaju se dobrodošlo. Svi smo na neki način pokazali suosjećanje i solidarnost, posebno jer smo i sami prije 30 godina prošli ratne strahote. Naše ukrajinske udruge iz cijele Republike Hrvatske kroz svoje programe žele ukrajinski narod uključiti i integrirati u društvo - istaknula je Semenjuk Simeunović.

Pročitano 157 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija