Ispiši ovu stranicu

Grad Vukovar i Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar darivali Ukrajince

Grad Vukovar i Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar darivali Ukrajince Foto: Sandra Grgić

Grad Vukovar i Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar organizirali su humanitarnu akciju za izbjeglice iz Ukrajine koji su smješteni na području Vukovara.

Na području grada Vukovara ukupno je smješteno 40 osoba izbjeglih iz Ukrajine. S namjerom pružanja pomoći u teškim vremenima, ali i uljepšavanja uskrsnih blagdana, Grad Vukovar i Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar su za izbjeglice iz Ukrajine s područja Vukovara osigurali prigodne prehrambene pakete, a za najmlađe i pakete sa slatkišima.

Prigodne pakete Ukrajincima uručio je zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac koji je ovom prilikom naglasio kako grad Vukovar u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa nastoji olakšati život izbjeglih osoba.

- Grad Vukovar je kroz niz mjera odlučio pomoći Ukrajincima koji se nalaze na području našega grada. U suradnji s Gradskim muzejem, Gradskom knjižnicom i sportskim klubovima omogućili smo svim Ukrajincima korištenje njihovih usluga potpuno besplatno. Grad Vukovar je pozvao i sve sugrađane da u okviru svojih mogućnosti pomognu Ukrajincima, a apeliramo i na Vladu Republike Hrvatske da na raspolaganje stavi Hostel Zagreb – pojasnio je Sušac.

Darivanje Ukrajinaca 2022 2

Vlatko Glavaš ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vukovar pojasnio je da se u paketima nalaze namirnice karakteristične za Uskrs poput šunke, sira, kolača...

- Drago mi je da je grad Vukovar prepoznao inicijativu i uključio se u darivanje paketa koje smo sami slagali za ukrajinske obitelji. Trenutno je 16 obitelji i 18 djece. Na ovaj način želimo im malo uljepšati boravak u Vukovaru, ali i što sretniji nadolazeći Uskrs – naglasio je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vukovar Vlatko Glavaš.

Marija Semenjuk Simeunović tajnica Ukrajinske zajednice Republike Hrvatske naglasila je kako se sve osobe, koje su došle iz ratom zahvaćene Ukrajine, osjećaju dobrodošlima u Hrvatsku te zahvalila svima na pruženoj podršci.

- Raseljene osobe koje su iz Ukrajine došle na područje našega grada, županije, ali i općenito u Republiku Hrvatsku osjećaju se dobrodošlo. Svi smo na neki način pokazali suosjećanje i solidarnost, posebno jer smo i sami prije 30 godina prošli ratne strahote. Naše ukrajinske udruge iz cijele Republike Hrvatske kroz svoje programe žele ukrajinski narod uključiti i integrirati u društvo - istaknula je Semenjuk Simeunović.

Pročitano 647 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI