Ispiši ovu stranicu

Otvoren 4. Festival "SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ"

Otvoren 4. Festival "SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ" Foto: K.B.

Na Trgu Republike Hrvatske svečano je otvoren 4. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija poznat po nazivu „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ". 

Manifestaciju je svečano otvorio zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac, a otvorenju su nazočili i direktorica TZ grada Vukovara Marina Sekulić, veleposlanik države Izrael kao zemlje partnera festivala, NJ.E. Ilan Mor te ambasador ovogodišnjeg festivala prof. Dragan Primorac, ali i ambasadori prošlogodišnjih festivala Zlatko Dalić, Dražen Klarić i mons. Đuro Hranić.

Sušac prigodom otvorenja nije krio zadovoljstvo što je grad Vukovar domaćin i ove godine.

Iznimna je čast da je grad Vukovar već četvrtu godinu za redom domaćin ove manifestacije. Ove nam je godine partner država Izrael tako da smo ovaj nacionalni karakter proširili na međunacionalni. Pozivam sve one, koji još nisu, da nam se pridruže u gradu Vukovaru i uživaju – poručio je Sušac.

Marina Sekulić, direktorica Turističke zajednica grada Vukovara pojasnila je kako će u trodnevnom programu, od 06. do 08. svibnja, sudjelovat gotovo 600 sudionika iz raznih dijelova Hrvatske.

U ova tri dana kroz Vukovar će proći oko 600 sudionika iz svih krajeva Hrvatske, od Dubrovnika preko Zagreba pa do Slavonije koji će prezentirati svoju nematerijalnu kulturnu baštinu, manifestacije i destinacije i atrakcije zapravo ono najbolje što Hrvatska ima za ponuditi. Zaista možemo reći da će Vukovar kroz ova tri dana biti Hrvatska u malom – pojasnila je Sekulić.

Posjetitelji će se upoznati s destinacijama i manifestacijama koje se tijekom godine održavaju u različitim dijelovima Hrvatske. Nakon svečanog otvorenja uslijedio je i koncert Klape Iskon, a sutra vas na Trgu Republike Hrvatske očekuje koncert grupe Opće opasnosti u 21 sat.

Pročitano 458 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI