Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru je u tijeku VII. međunarodna znanstveno-stručna studentska konferencija SKEl 2022.

U Vukovaru je u tijeku VII. međunarodna znanstveno-stručna studentska konferencija SKEl 2022. Foto: Valerija Lozančić

Pod pokroviteljstvom Veleposlanstva države Izrael Veleučilište Lavoslava Ružičke u Vukovaru s partnerima je organiziralo VII. međunarodnu znanstveno-stručnu studentsku konferenciju SKEl 2022. „Visoko obrazovanje u vrijeme pandemije“.

Glavna tema ove konferencije na kojoj sudjeluju studenti ekonomije i informatike iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Srbije je visoko obrazovanje u vrijeme pandemije, a govori se o menadžmentu i poduzetništvu, marketingu, trgovini, informatici, pravu, ekonomiji i financijama, digitalizaciji te biomedicini i zdravstvu.

-Sveučilište Vitez Travnik pokrenulo je prvu konferenciju, a potom su mu se priključili i fakulteti iz regije - BiH, Slovenije, Srbije i Hrvatske. Ovim konferencijama želimo pokazati da studenti naših institucija mogu biti ravnopravni studentima svih ostalih sveučilišta i fakulteta ne samo u Hrvatskoj, nego i u cijeloj regiji – rekao je dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke Željko Sudarić dodajući kako se vukovarsko veleučilište konferencijama priključilo na samome početku te od tada konstantno unaprjeđuju suradnju.

Nakon svečanosti otvorenja u Dvorcu Eltz i plenarnog predavanja dr. sc. Nir Tsuka „Jezik inovacije - poruke iz Izraela na Veleučilištu Lavoslava Ružičke održat će se konferencijske radne sesije.

- Nir Tsuk je izniman izraelski stručnjak koji u proteklih tjedan dana drži predavanja po Hrvatskoj o inovativnim metodama i inovativnom poduzetništvu, a našim će studentima govoriti o tome kako uspjeti u životu – rekao je Sudarić.

Jamila Jaganjac, dekanica Fakulteta Poslovne ekonomije iz Viteza rekla je kako je inicijativa za ovom konferencijom proistekla iz potrebe studenata da se bave znanstveno-istraživačkim radom. Malči Grivec, dekanica Fakulteta za ekonomiju i informatiku u Novom Mestu rekla je kako je to jedinstvena prilika da se znanje studenata iz različitih država okupi na jednome mjestu.

Konferenciji je ispred Grada Vukovara nazočio pročelnik UO za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić, a vukovarsko-srijemske županije pročelnica UO za obrazovanje i drupštvene djelatnosti Jadranka Mustapić Karlić.

Domaćin konferencije je Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru, a partneri su Sveučilište/Univerzitet VITEZ Travnik, Bosna i Hercegovina, Visoka škola modernog biznisa – MBS, Republika Srbija, Univerza v Novem Mestu, Republika Slovenija, BLC Banja Luka College, Banja Luka, Bosna i Hercegovina i Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra, Bosna i Hercegovina.

Pročitano 380 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić