Ispiši ovu stranicu

Penava: I fetus ima pravo na život

Ivan Penava u Saboru Ivan Penava u Saboru DP

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava rekao je da je svet život majke, ali je isto tako svet i život fetusa, da pravo na pobačaj ne smije narušavati pravo na život pa njegova stranka neće podržati SDP-ov prijedlog zakona o prekidu trudnoće.

"Mislim da o zakonu o prekidu trudnoće treba govoriti struka, nikakve krajnosti ne dolaze u obzir. Imali smo prigodu ovih dana slušati razne teze, 'svi su za život', ali svi su i 'za pravo žena', tanka je ta granica koju nije dobro preći", izjavio je Penava u Saboru.

Naglasio je kako je definitivno za pravo žene da u određenim slučajevima odluči pobaciti ili ne, ali i ustvrdio da to pravo ne smije narušavati pravo na život.

Stoga su u njegovoj stranci "apsolutno protiv" pobačaja kada je fetus zdrav i živ, ne postoji ugroza majke i kada trudnoća nije posljedica zločina.

"Žena mora biti zaštićena, i njezin život, oko toga nema spora. No, jednako tako i život u utrobi majke mora biti zaštićen... svet je život majke, ali svet je i život fetusa”, zaključio je.

Pročitano 441 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun