Ispiši ovu stranicu

Obilježava se Dan općine Nijemci

Crkva sv. Katarine u Nijemcima Crkva sv. Katarine u Nijemcima Foto: Općina Nijemci

Danas, 13. svibnja, obilježava se Dan općine Nijemci.

Tim povodom u uredu načelnika Vjekoslava Belajevića u 16.30 sati održat će se skup, a potom će kod središnjeg križa na mjesnom groblju biti položeni vijenci i upaljene svijeće. U 17.30 sati za sve poginule hrvatske branitelje i žrtve Domovinskog rata u crkvi sv. Katarine služit će se sveta misa zadušnica, a u 18 sati u općinskoj vijećnici održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća. 

-U posljednjih godinu dana Općina Nijemci nalazi se u samome vrhu po povlačenju sredstava iz EU fondova, po poticajima za poljoprivredu te izdvajanjima za vatrogastvo i jedna smo od nekolicine općina koja u potpunosti financira boravak djece u novootvorenom dječjem vrtiću. Raduje nas i što smo u posljednjih godinu dana u ustanovi i tvrtkama u vlasništvu Općine uposlili 25 djelatnika, a za naše smo poduzetnike izdvojili oko pola milijuna kuna poticaja – rekao je Belajević te svim mještanima čestitao Dan općine Nijemci.

U 19 sati u zgradi DVD Nijemci bit će otvorena izložba ratnih fotografija Ante Miljka “Svjedok vremena Općina Nijemci” uz nastup KUD-a Grančica iz Đeletovaca i Muške pjevačke skupine Lipa.
Ovogodišnji Dan općine Nijemci završit će se prigodnim domjenkom za sve uzvanike u zgradi općinskog DVD-a.

 

Pročitano 411 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić