Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

MINGOR: Za poziv "Komercijalizacija inovacija" 380 milijuna kuna

MINGOR: Za poziv "Komercijalizacija inovacija" 380 milijuna kuna HRV

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja sutra, 20. svibnja započinje zaprimanje prijava projektnih prijedloga za poziv Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja „Komercijalizacija inovacija“, priopćili su.

Poziv je vrijedan 380 milijuna kuna, a potaknut će se investicije mikro, malih i srednjih poduzetnika usmjerenih na proizvodnju naprednih i inovativnih proizvoda i usluga visoke dodane vrijednosti, odnosno projekti s najvećom vjerojatnošću za komercijalni uspjeh.

Projektni prijedlozi podnose se isključivo putem sustava eNPOO od 20. svibnja 2022. u 11:00 sati do 30. lipnja 2023., odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava za Poziv.

U priopćenju stoji kako će se po zaprimanju projektnih prijedloga vršiti ocjena kvalitete prema redoslijedu zaprimanja, kako bi potencijalni korisnici, koji se kvalificiraju za dodjelu, svoje projekte mogli realizirati u što kraćem roku. Mogu se financirati samo oni projektni prijedlozi koji udovolje svim zahtjevima postupka dodjele, pri čemu minimalni broj bodova koje je potrebno ostvariti u ocjeni kvalitete iznosi 70% ukupnog broja bodova.

Bodovni prag je veći u odnosu na ranije pozive Ministarstva i time se osiguravaju pretpostavke za prolaznost projekata visoke razine kvalitete. Postupak dodjele sredstava provode Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja te agencija HAMAG-BICRO, a rad informatičkog sustava eNPOO u nadležnosti je Ministarstva financija.

Pročitano 342 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI