Ispiši ovu stranicu

Vukovarski vrtićanci u posjetu Gradskoj tržnici Vukovar

Vrtićanci i zamjenik gradonačelnika na Gradskoj tržnici Vrtićanci i zamjenik gradonačelnika na Gradskoj tržnici Foto: Sandra Grgić

U sklopu projekta „Vrtići i škole na tržnicama” koji je pokrenula Udruga hrvatskih tržnica, a u kojemu Grad Vukovar sudjeluje od 2018. godine, Gradsku tržnicu Vukovar u utorak su posjetila djeca vukovarskih vrtića te kroz igru i edukaciju učili o važnosti konzumacije domaćih i svježih proizvoda kod najmlađih.

Djecu je na Gradskoj tržnici Vukovar dočekao zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac te im uručio slikovnicu pod nazivom „Šetnja tržnicom” autorice Marije Martinko.

Prema riječima Sušca, Grad Vukovar se u ovaj projekt uključio prije četiri godine kako bi djelovali na stvaranje ili mijenjanje navika djece na kvalitetu života te kako bi ih podučili o važnosti zdravog načina prehrane.

- Četvrtu godinu za redom Grad Vukovar motivira naše najmlađe sugrađane vrtićance dolaskom na Gradsku tržnicu i podjelom slikovnica. Cilj projekta je popularizacija Gradske tržnice i popularizacija lokalnih proizvoda. Ovim projektom želimo najmlađima pokazati kolika je vrijednost domaćih i lokalnih proizvoda. Danas smo u jednoj lijepoj atmosferi zajedno proveli kviz o voću i povrću i zabavili se. Ovo je hvalevrijedna akcija koju ćemo nastaviti provoditi i u sljedećem razdoblju – naglasio je Sušac.

Šetnja tržnicom Sandra Grgić 2022

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar I Mirjana Kulić naglasila je kako je glavni cilj naučiti djecu na život s prirodom.

- Najprirodniji put za naučiti djecu na život s prirodom je posjet Gradskoj tržnici Vukovar za koju svi uvijek govorimo da je „trbuh grada”. Želimo postići da djeca svoje roditelje šalju u kupovinu na tržnicu, da ne kupuju u trgovačkim centrima nego, ovdje kod malih proizvođača koji veliki trud, napor i ljubav ulažu u svoje proizvode – rekla je Kulić.

Pročitano 468 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI