Ispiši ovu stranicu

U tijeku dvodnevna manifestacija DUNAV FEST 2022.

U tijeku dvodnevna manifestacija DUNAV FEST 2022. Foto: Hrvatski radio Vukovar/Matea Karlović

U Vukovaru se održava DUNAV FEST 2022.koji započinje danas u 19 sati na šetnici uz Dunav, a tijekom koje grad postaje središte brojnih zbivanja za sve uzraste.

Tako se u našem gradu održavaju radionice za djecu, nudi besplatna panoramska vožnja Dunavom, bogata gastronomska ponuda kao i sajam tradicijskih proizvoda uz tamburaške koncerte i susrete folklornih društava. U okviru programa međunarodnog Dana Dunava, u organizaciji Hrvatskog kulturno-glazbenog društva „DUNAV” Vukovar, u subotu će biti održana manifestacija „DUNAV SVOME GRADU” – 14. susret folklornih društava u gradu Vukovaru. U zanimljivom folklornom i glazbenom programu osim domaćina Hrvatskog kulturnog-glazbenog društva Dunav Vukovar te Tamburaškog orkestra, sudjelovati će brojni kudovi iz drugih županija, Zagrebačke, Varaždinske, Sisačko-moslovačke, Osječko-baranjske. Više o samoj manifestaciji te što sve posjetitelje očekuje, najavio je predsjednik organizacijskog odbora društva „Dunav”, Zlatko Hegeduš.

- Ove će godine biti oko dvjesto sudionika. Program manifestacije započinje svečanim mimohodom folklornih skupina u 16.30 sati od Hrvatskog doma Vukovar do Trga Republike Hrvatske gdje će se otplesati veliko šokačko kolo.Na glavnoj pozornici na obali Dunava kod Veslačkog kluba u 17:00 sati će započeti folklorni program - najavio je Hegeduš.

Manifestacija se realizira u suradnji s Gradom Vukovarom., Turističkom zajednicom grada Vukovara te uz potporu ostvarenu kroz projekte javnih potreba u kulturi Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Vukovarsko-srijemske županije. Nakon folklornog susreta, bit će održan i koncert Luke Nižetića s početkom u 21 sat.

Pročitano 581 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI