Ispiši ovu stranicu

U tijeku su prijave umirovljenika za jednodnevne izlete u Bizovačke toplice

U tijeku su prijave umirovljenika za jednodnevne izlete u Bizovačke toplice Foto: Arhiva HRV-a

I ove se godine u organizaciji Grada Vukovara nastavlja realizacija tradicionalnih jednodnevnih izleta vukovarskih umirovljenika starih 60 i više godina u Bizovačke toplice, pripćeno je iz gradske uprave.

Izleti se ovoga ljeta organiziraju svakog utorka za po 200 umirovljenika u razdoblju od 5.srpnja do 30.kolovoza 2022. godine pa se stoga umirovljenici pozivaju da osobno podnesu zahtjev za izlete u prostorijama Hrvatske udruge umirovljenika i invalida Grada Vukovara na adresi 204.vukovarske brigade 6. Za prijavu je potrebno ponijeti dokaz o prebivalištu odnosno osobnu iskaznicu i dokaz o mirovini na uvid odnosno odrezak od mirovine ili potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Područna služba Vukovar i/ili poslovne banke u kojoj primaju mirovinu i/ili presliku rješenja o priznavanju mirovine primjenom međunarodnog ugovora. Umirovljenici zahtjev za jednodnevni izlet mogu podnijeti svakog radnog dana od 9 do 12 sati, a za svaki idući izlet moraju ponovno podnositi zahtjev, no ne moraju ponovno predavati navedene dokumente.

Iz gradske uprave navode da je za sufinanciranje jednodnevnih izleta u Bizovačke toplice u proračunu Grada Vukovara osigurano 100 tisuća kuna. Taj iznos pokriva troškove prijevoza u cijelosti i dio ulaznice za Bizovačke toplice u iznosu od 32 kune po korisniku, a s obzirom da je cijena ulaznice 42 kune, svaki je korisnik dužan osigurati razliku u iznosu od 10 kuna prilikom podnošenja zahtjeva.

Autobusi za Bizovačke toplice polaze utorkom u 8,30 iz središta Sotina, u 9 sati s autobusnoga kolodvora u Vukovaru te u 9,15 sati ispred Radničkog doma u Borovu naselju. Povratak s izleta je u 18 sati.

 

 

Pročitano 422 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar