Ispiši ovu stranicu

Varaždinski branitelji prošli 370 kilometara, trećinu puta od Vukovara do Pelješkog mosta

Varaždinski branitelji u Vukovaru Varaždinski branitelji u Vukovaru Foto: HRV/Žana Kunji

U okviru projekta ”'Da se ne zaboravi – Varaždin za Hrvatsku'” varaždinski branitelji prošli su 370 kilometara, odnosno trećinu puta od Vukovara do Pelješkog mosta. Naime, članovi Kluba varaždinskih branitelja 1991.-1995. koji pješačenjem od Vukovara do Komarne obilježavaju puštanje u promet mosta Pelješac, u utorak su se na putu duljem od tisuću kilometara zaustavili u Varaždinu, a pred njima je još 27 dana hoda.

Među braniteljima koji su prošli put od Vukovara do Varaždina je Nenad Kamenar koji je istaknuo da na svojem putu dosad nisu naišli ni na kakve poteškoće.

-Trećina puta je sada odrađena, još nas dvije čekaju, tako da će to ispasti oko 1100 kilometara. Vjerujem da će ove rute oko Knina i prema Dalmaciji biti zahtjevnije zbog same temperature - rekao je Kamenar dodajući kako dnevno prijeđu 40-ak kilometara, ovisno o dionici te da će u slučaju velikih vrućina pješačiti i noću.

Na putu kojim spajaju istok, sjever i jug Hrvatske, varaždinski će branitelji proći kroz 13 županija, odnosno 30 gradova i općina u kojima ujedno promoviraju svoj dokumentarno-ratni film 'Ivan Sokač – život za Hrvatsku'.

 

 

Pročitano 479 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić