NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

Svečano zatvoren 16. Vukovar film festival, dodijeljeno čak pet nagrada!

Zatvaranje VFF-a Zatvaranje VFF-a Foto: HRV/Valerija Lozančić

Svečano je zatvoren 16. Vukovar film festival u okviru kojeg je tijekom pet dana vukovarska publika mogla uživati u 60-ak najnovijih ostvarenja iz podunavskih zemalja, ali i ostatka svijeta. Nagrađeno je pet filmova.

Ukrajinski film “Vizija leptira” koji je svečano otvorio festival i čija je glavna glumica Rita Burkovska bila prisutna cijelo trajanje festivala osvojio je posebnu nagradu žirija, a isto je priznanje osvojio i dokumentarac “3 minute” u režiji mladog Ivana Maloče i Slavice Šnur. U kategoriji najboljeg kratkog igranog filma uvjerljivu pobjedu odnio je mađarski uradak “Branka”, redatelja Akosa Kovacsa o krađi novorođenčadi na početku rata 1991. godine. Najboljim dokumentarnim filmom proglašen je njemački “Nemogući projekt” redatelja Jensa Meurera o velikom povratku analogne fotografije dok je najboljim filmom festivala proglašen još jedan mađarski film - “Neprilagođen”. To je djelo koje je, osim što se radi o redateljskom prvijencu mlade Hajni Kis, prije nekoliko tjedana u svojoj zemlji proglašen najboljim filmom godine.

U stručnom žiriu nalazili su se naši istaknuti glumac Marko Cindrić, popularni književnik Velimir Grgić te bivši urednik HRT-a Đelo Hadžiselimović.

Osim filmova u konkurenciji na festivalu su se prikazali budući kino hitovi kao što su novi film Parka Chana Wooka “Dvostruka prijevara” koji je ove godine osvojio nagradu za najbolju režiju u Cannesu te švedska biografska sportska drama “Ja sam Zlatan”, priča o jednom od najpoznatijih nogometaša 21. stoljeća - Zlatanu Ibrahimoviću.

Kategorija “festivalski hitovi” koja se prikazivala na perivoju dvorca Eltz standardno je i ove godine bila najposjećenija kada je publika u pitanju. No, po gledanosti nisu zaostali niti filmovi prikazani u službenoj konkurenciji u tri kategorije - dugometražni igrani, kratkometražni igrani te dokumentarni film

-Šesnaesto izdanje vukovarskog filmskog festivala jedno je od svakako najboljih koji su do sada organizirani zbog velike posjećenosti projekcija, raznovrsnosti programa, bogatih popratnih događaja, ali prvenstveno zbog kvalitetnih filmova s kojima će se publika u ostatku Hrvatske tek upoznati kada budu krenuli s regularnom kino distribucijom. Vukovar, odnosno vukovarska publika još jednom su dokazali da vole kvalitetne, festivalske filmove - poručio je direktor VFF-a Igor Rakonić.

Svečano zatvaranje šestnaestog vukovarskog filmskog festivala uveličala je i vukovarska premijera hrvatskog filma “Baci se na pod”. Premda se film već desetak dana prikazuje u službenoj kino distribuciji, on još nije imao priliku zaigrati pred vukovarskom publikom pa je ovom projekcijom to ujedno bilo i njegovo domaće premijerno prikazivanje. Zatvaranje festivala svojim dolaskom uveličali su Nina Violić, redateljica i glavna glumica filma “Baci se na pod”, skladatelj filma Filip Šovagović, direktor festivala Igor Rakonić, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, spomenuti dobitnici nagrada, glumica Rita Burkovska i redatelj Akos Kovacs te članovi žirija Velimir Grgić i Đelo Hadžiselimović.

- I ove je godine u VFF uloženo puno truda i rada kako bi građani Vukovara, ali I svi posjetitelji dobili jednu lijepu filmsku priču I nadam se da su zadovoljni - poručio je Penava.

Pročitano 412 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija