Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Modernizirana sportska dvorana u Borovo naselju

Modernizirana sportska dvorana u Borovo naselju Foto: J. Vrdoljak

Grad Vukovar i Javna ustanova „Sportski objekti Vukovar“ su u proteklih godinu i pol dana proveli niz radova u svrhu modernizacije Sportske dvorane u vukovarskoj četvrti Borovo Naselje u ukupnom iznosu 2.670.233,38 kuna s PDV-om.

Investicije su sufinancirane sredstvima EU te sredstvima Ministarstva turizma i sporta. Dvoranu je posjetio gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima rekavši kako će provedeni projekti omogućiti podizanje standarda sportske dvorane na još veću razinu.

- Ovim smo projektima uspješno zaokružili priču o sportskoj dvorani u Borovu naselju te njezinoj modernizaciji u raznim segmentima. Dvorana sada pruža još viši sportski standard na korist vukovarskih, ali i svih drugih sportaša koji dođu u naš grad. Trenutno je u tijeku i ljetni sportski kamp što nas čini još ponosnijima, jer najmlađi Vukovarci imaju kvalitetno mjesto za razvijanje svojih sportskih vještina – izjavio je Penava.

Po riječima ravnatelja JU „Sportski objekti Vukovar” Ivana Szaboa, prilikom modernizacije dvorane pribavljena najkvalitetnija košarkaška oprema koja omogućuje održavanje najviših sportskih natjecanja kada je riječ o tom sportu.

Dodao je kako je modernizacija sportske dvorane jako važna za sportske udruge i klubove koji djeluju na području našega grada.

- Sportske udruge i klubovi će sada dvoranu moći koristiti na znatno funkcionalniji način. Ovo je značajan iskorak kada je riječ o sportskoj infrastrukturi grada Vukovara – izjavio je Szabo.

Kroz projekt „Razvoj dodatnih obrazovnih sadržaja i modernizacija sportske dvorane Borovo Naselje“, koji je dio Intervencijskog plana Grada Vukovara, provedena je energetska obnova dvorane. Grad Vukovar je nabavio opremu kojom je modernizirana košarkaška dvorana, a podrazumijeva mobilne koševe FIBA level 1, košarkašku tablu FIBA level 1, tablicu za osobne pogreške, semafor FIBA level 1 te pregradnu zavjesu. Izgrađeni su i uredi za sportske udruge koje koriste sportsku dvoranu te je opremljen fitness centar u Sportskoj dvorani kojeg koriste sve sportske udruge koje su korisnici dvorane te mnoge druge udruge.

 

Pročitano 661 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI