Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Potpisani ugovori s poljoprivrednim udrugama

Potpisani ugovori s poljoprivrednim udrugama Foto: HRV/ Jasenka Vrdoljak

Vukovarsko-srijemska županija raspisala je 26.travnja 2022. godine Javni natječaj za sufinanciranje/ financiranje projekata i programa koje provode poljoprivredne udruge u Vukovarsko – srijemskoj županiji za 2022 godinu s ciljem unaprijeđenja poljoprivredne proizvodnje i razvoj ruralnog područja kroz stjecanje novih znanja, promociju i traženje poljoprivrednih proizvoda.

Vrijednost Javnog natječaja koji je trajao 30 dana, iznosio je ukupno 100 tisuća kuna. Na natječaj se prijavilo 11 poljoprivrednih udruga od kojih je devet prošlo administrativnu provjeru. Svih devet udruga ocijenilo je Povjerenstvo za ocjenjivanje te je na temelju ocjena napravljena rang lista kao i prijedlog Odluke. Nakon toga je župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić donio Odluku o raspodjeli financijskih sredstava temeljem Javnog natječaja, a gdje je najveći odobreni iznos 15 tisuća kuna, a najmanji 5.000 kuna što je u skladu sa sadržajem javnog natječaja.

Županija svake godine raspisuje natječaj, a za ovu godinu je izdvojila 100 tisuća kuna.

- Nadam se da će ova sredstva biti poticaj i drugim poljoprivrednim udrugama da se prijave i dostave kvalitetne programe koji će im u budućnosti pomoći u razvoju njihove djelatnosti – izjavio je župan Dekanić.

Izrazio je nadu kako će iduće godine sredstva biti znatno veća.

Pročitano 491 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI