Ispiši ovu stranicu

U lančanom sudaru kod Vinkovaca ozlijeđeno osam osoba

U lančanom sudaru kod Vinkovaca ozlijeđeno osam osoba Foto: HRV / Valerija Lozančić

U srijedu oko 15:05 sati na državnoj cesti D-55 između Vinkovaca i Županje, u blizini Kunjevaca došlo je do lančanog sudara u kojemu je sudjelovalo pet osobnih automobila, iz kojih je ozlijeđeno osam osoba, od kojih je jedna teže ozlijeđena, izvijestila je PU Vukovarsko-srijemska.

- Policijskim očevidom utvrdili smo da se 50-godišnji vozač osobnog automobila, krećući državnom cestom D-55, iz smjera Vinkovaca u smjeru Županje, dolaskom na navedeno mjesto događaja, nije nastavio kretati propisno, sredinom obilježene prometne trake te je prešao vozilom na lijevu prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera – izjavio je HRV-u Dragoslav Živković, glasnogovornik PU vukovarsko – srijemske.

Objasnio je kako je tada došlo do udara prednjeg lijevog dijela navedenog vozila u stražnji dio lijeve bočne strane osobnog automobila kojim se vozač kretao iz suprotnog smjera, nakon čega je došlo do nekontroliranog kretanja oba vozila te oštećenja dodatna tri nailazeća osobna automobila.

- Došlo je do višestrukih bočnih rotacija vozila te slijetanja tri vozila s kolnika u zemljani odvodni kanal i zemljanu bankinu, pri čemu je, vozačica osobnog automobila županjskih registracijskih oznaka zadobila teške tjelesne ozljede, a sedam osoba, vozača i putnika iz pet vozila, lakše je ozljeđeno, utvrđeno je u OŽB Vinkovci – rekao je Živković.

Za izazivanje prometne nesreće navedenom 50-godišnjem vozaču slijedi kaznena prijava, a navedena dionica državne ceste D-55 bila je zatvorena za promet sinoć do 20,56 sati.

Pročitano 475 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac