Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Todorović i Nedoklan na prijemu kod župana Dekanića

Todorović i Nedoklan na prijemu kod župana Dekanića FOTO: VSŽ

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić u Palači Srijem primio je višestrukog prvaka Hrvatske dizača utega Nikolu Todorovića i državnog prva u biljaru Marka Nedoklana koji svojim rezultatima predstavljaju svoje gradove, županiju, ali i državu.

Vukovarac Nikola Todorović član je kluba dizača utega Vukovar koji je na Svjetskom prevenstvu za kadete u Meksiku osvojio četvrto mjesto, a u šest godina bavljenja dizanjem utega višestruki je prvak Hrvatske. Na prijemu kod župana Dekanića, Nikola je istaknuo kako je rezulatima poprilično zadovoljan, ali i kako se nada još većim uspjesima u budućnosti.Dodao je kako mu svaka nagrada puno znači, ali i kako se nada da će njegov rezultat privući mlade Vukovarce da se počnu baviti dizanjem utega.

Sjajne rezulate u biljaru ima i Vinkovčanin Marko Nedoklan koji je sudjelovao na dva juniorska prvenstva Hrvatske u disciplini 10Ball, od kojih je na jednom osvojio prvo, a na drugom treće mjesto. Osvario je pobjedu i na državnom prvenstvu u disciplini 9Ball, a sudionik je i europskog juniroskog prvenstva. Iako se biljarom bavi kratko, sjajni rezultati za nekoliko dana odvode ga na prvenstvo u Bugarsku.
- Jako sam uzbuđen i ponosan na sebe jer je ovo veliki uspjeh za mene kao šesnaestogodišnjaka. Rezultat me ne brine, želim dati sto posto od sebe – rekao je Nedoklan.

Kao i Nikola, Marko je član hrvatske reprezentacije, a obojica su, kako je rekao župan Damir Dekanić, na ponos svojim gradovima, županiji, ali i cijeloj Hrvatskoj.
- Ovo je izuzetan uspjeh. Teško je usporediti uspjeh po sportovima, ali ono što je bitno da u individualnom sportu ovisiš sam o sebi i o treneru. Potrebno je puno odricanja i treniranja, s tim što u zajednici u ekonomskom smisli često taj trud ne bude prepoznat i teško je doći do sponzora. Devedest posto rada i deset posto talenta odlučuju što će se u životu i sportu postići. Onoliko truda koliko se uloži, toliko se i vrati – rekao je župan Dekanić te je istaknuo važnost ulaganja u sport i mlade.

Zajedno s dožupanom Franjom Oreškovićem uputio je sportašima, trenerima i roditeljima čestitke te su ih darivali prigodnim nagradama.

Pročitano 525 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI