Ispiši ovu stranicu

Obilježena 31.godišnjica pogibije hrvatskih branitelja u akciji Mirkovci '91

Obilježena 31.godišnjica pogibije hrvatskih branitelja u akciji Mirkovci '91 Foto: novosti.hr

Komemorativnim skupom na tzv. privlačkom putu kod spomen obilježja u Mirkovcima, obilježena je 31.godišnjica pogibije 13 hrvatskih branitelja sa županjskog i vinkovačkog područja u akciji Mirkovci 91. Obilježavanje su organizirali Udruga ratnih veterana 3. A gardijske brigade Kune Vinkovci i Grad Vinkovci.

- Toga je dana iz središta Vinkovaca prema okupiranim Mirkovcima krenula skupina branitelja 3. brigade ZNG-a Kune kako bi deblokirala cestu Vinkovci-Tovarnik, no dočekani su u zasjedi – podsjetio je predsjednik udruge, umirovljeni brigadir Damir Dujić.

Vijence s položili i svijeće zapalili članmovi obitelji poginulih i stradalih te suborci poginulih kao i brojna izaslanstva, a među njima su bili i ministar obrane Mario Banožić, župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić te gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

U ovoj su akciji poginuli Dražen Abramović, Mato Božić, Perica Bušić, Vinko Dandić, Željko Jurčević, Franjo Jurčić, Vlatko Marinović, Tunjo Pejić, Ivan Pranjić, Mario Prusina, Nade Rogić, Marinko Šimunac i Dražen Tomšić, a 40 njihovih suboraca je ranjeno.

Sveta misa zadušnica služena je u crkvi bl. Alojzija Stepinca u Mirkovcima.

Pročitano 428 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar