Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Mreža mladih Hrvatske traži dokument koji će odgovoriti stvarnim potrebama mladih

Mreža mladih Hrvatske traži dokument koji će odgovoriti stvarnim potrebama mladih HRV

Mreža mladih Hrvatske (MMH) pozvala je u petak na Međunarodni dan mladih Središnji državni ured za demografiju i mlade da napravi strateški dokument koji će na uključiv i sveobuhvatan način odgovoriti stvarnim potrebama mladih u Hrvatskoj.

- Hrvatska od 2017. nema Nacionalni program za mlade, što čini 1680 dana bez tog važnog strateškog dokumenta - upozorio je predsjednik Upravnog odbora MMH-a Leo Staković na konferenciji za novinare ispred zgrade Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade (SDUDM).

Mreža mladih traži da proces izrade bude transparentan, uključiv i sveobuhvatan jer je riječ o strateškom dokumentu koji tijelima državne uprave te donositeljima odluka daje smjernice za djelovanje u području razvoja i kapacitiranja mladih, a za mlade predstavlja poboljšanje kvalitete života.

- Središnji državni ured za demografiju i mlade i Vlada uporno se hvalisaju bez onog osnovnog pokrića, sustavno odbijaju prioritizirati izazove mladih i nimalo ne mare za uključivanje mladih - rekao je Stanković. 

Mreža mladih Hrvatske na problem nepostojanja Nacionalnog programa za mlade upozorava već godinama, a u prethodnih tjedana objavila je na društvenim mrežama nekoliko tekstova koji upozoravaju na taj problem. 

Medijskim istupom mreža želi pridobiti pozornost resornog ureda jer je, kako su rekli ne uspijevaju pridobiti strukturiranim putevima, dijalogom ni sastancima.

Pročitano 328 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI