Ispiši ovu stranicu

U Nemetinu i Vukovaru obilježen Dan logoraša

Obilježavanje u Nemetinu  Obilježavanje u Nemetinu OBŽ

Prigodnim programom u Nemetinu i Vukovaru obilježena je 30. godišnjica posljednje razmjene logoraša kada je 14. kolovoza 1992. godine na slobodu u Hrvatsku došlo 714 hrvatskih logoraša iz srpskih logora.

Po riječima Zdravka Komšića, predsjednika Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, u tim je logorima bilo oko 7 i pol tisuća logoraša, od toga iz Vukovarsko-srijemske županije oko 4 i pol tisuće.

„Slavimo drugi rođendan. Žalosno je da Srbija ni danas ne priznaje ni postojanje logora u Srbiji, a kamoli fizička i psihička zlostavljanja za razliku od Hrvatske koja je priznala zlostavljanje srpskih zarobljenika u Lori. Vlada nam je dala pravni tim koji će nas zastupati u Srbiji i očekujem da ćemo dobiti odštetu od Srbije kao što su od Crne Gore dobili logoraši iz Dubrovnika”, rekao je Komšić koji je u logoru u Srijemskoj Mitrovici proveo devet mjeseci.

Izaslanike na obilježavanje poslali su predsjednik Zoran Milanović, Hrvatski sabor, Vlada i ministarstva te Grad Vukovar, a logoraše su pozdravili zamjenici vukovarsko-srijemskoga i osječko-baranjskoga župana Franjo Orešković i Goran Ivanović.

Zdravko Komsic HRV Milan Paun 2022

Pročitano 392 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun