Ispiši ovu stranicu

U osnovne škole na području Vukovarsko-srijemske županije upisano 11.246 učenika

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

Nešto više od 460 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj sjelo je u školske klupe i započelo školsku 2022./2023. godinu. Od ukupnog broja upisanih učenika u osnovne i srednje škole u Hrvatskoj njih 16.833 upisano je u škole na području Vukovarsko-srijemske županije.

Prema riječima v.d. pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije Jadranke Mustapić-Karlić u osnovne škole na području naše županije upisano je 11.246 učenika dok je u srednje upisano 5.587 učenika.
- U školsku 2022./2023. godinu u osnovne škole na području županije upisano je 11.246 učenika što je u odnosu na školsku 2021./2022. manje za 291 učenika. U srednje škole, prema trenutnim podatcima, upisano je 5.587 učenika što je u odnosu na prošlu školsku godinu 82 učenika manje – rekla je Mustapić-Karlić.

U školske klupe vukovarskih osnovnih škola prvoga dana nastave sjeo je 1.791 učenik, a od toga je 210 učenika polaznika prvoga razreda što je, prema riječima pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darka Dimića, na razini prošle godine.

Dimić je pojasnio i kako Grad Vukovar kvalitetnom suradnjom s osnovnim školama ulaže veliki trud i značajna sredstva u svrhu podizanja pedagoškog standarda u svim osnovnim školama na području grada Vukovara, a sve kako bi najmlađi Vukovarci imali najbolje uvjete pohađanja nastave.
- Grad Vukovar, unatoč situaciji s energentima koji predstavljaju veliki problem u financiranju jedinica lokalne samouprave, pokušava zadržati sva ona prava koja su roditelji imali u prošloj godini tako da smo u ovome trenutku već premašili 15 milijuna kuna koje izdvajamo za sustav obrazovanja. Ulagati se u djecu mora, brinuti se za djecu mora i upravo zbog toga provodimo brojne mjere usmjerene prema obrazovanju – naglasio je Dimić.

Pročitano 577 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI