Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Počele prijave za 16. Tovarnički jesenski festival

Počele prijave za 16. Tovarnički jesenski festival Foto: HRV

Ove godine organizira se 16. po redu Tovarnički jesenski festival. 

U dva dana, 30. rujna i 1. listopada, festival ponovno donosi pregršt događanja čiji će vrhunac biti natjecanje za najtežu bundevu i najdužu tikvu, ističu iz Općine Tovarnik.

- Ovim putem obavještavamo sve potencijalne natjecatelje da prijavnice za sudjelovanje na 16. Tovarničkom jesenskom festivalu mogu preuzeti u prostorijama Općine Tovarnik ili na web-stranici Općine Tovarnik - pozivaju iz Općine sve zainteresirane da se prijave i to ne samo na natjecanje za najtežu bundevu i najdužu tikvu, nego i za natjecanja u kuhanju pekmeza, kuhanju graha te za izlaganje na štandu kao neizostavnim dijelom ove turističko-zabavne manifestacije.

Ispravno popunjene prijavnice mogu se donijeti najkasnije do 27. rujna u prostorije Općine, nakon čega slijedi objava konačnog broja natjecatelja. Vlasnik najteže bundeve ove godine osvojit će čak sedam tisuća kuna, dok će nagradu od tri tisuće kuna dobiti pobjednici u kuhanju pekmeza i kuhanju graha te onaj tko donese najdužu tikvu.

Tovarnički jesenski festival iz godine u godinu okuplja sve veći broj zaljubljenika u slavonsku tradiciju, ali i sve više sudionika koji okupljene oduševljavaju svojim proizvodima. Na festivalu se nalazi izniman broj izlagača pekmeza, rakija, likera, vina, bundeva, meda, rukotvorina i drugih proizvoda, posjećen rado bude i sajam poljoprivredne mehanizacije, a dio bogatog programa je i kulturno-umjetnički sadržaj u kojemu sudjeluju KUD-ovi iz naše županije.

U zabavnom dijelu očekuju se brojni koncerti naših glazbenih zvijezda. Za sve sudionike i posjetitelje festivala bit će pripremljena prava gastro atrakcija s jelima po promotivnoj cijeni, a besplatno će nakon grahijade moći kušati i najbolji grah. 

Pročitano 678 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI