Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

U Zagrebu održan prosvjed protiv Vlade i HDZ-a: Dosta nam je!

U Zagrebu održan prosvjed protiv Vlade i HDZ-a: Dosta nam je! Foto: Hrvatski radio Vukovar/Jasenka Vrdoljak

Nekoliko stotina građana okupilo se u subotu na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu na prosvjedu pod nazivom "Dajemo vam otkaz" usmjerenom protiv Vlade i HDZ-a.

Prosvjed je organizirala inicijativa "Slobodni zajedno" koja tvrdi da nema veze s političkim strankama. Iako su potaknuti pljačkom u INA-i i brojnim aferama prije toga, govornici su se dotaknuli i mjera za vrijeme koronakroze.

Prosvjednici su se bunili i zbog promjene valute od početka sljedeće godine, navodnog uvođenja rodne ideologije u osnovne i srednje škole ili energetske krize, te su tražili izlazak Hrvatske iz WHO-a.

Aktivistica iz Zadra Željka Becić kazala je da je Hrvatska, kao i druge članice Europske unije, izgubila političku suverenitet zahvaljujući Lisabonskom ugovoru, a nakon uvođenja eura izgubit će i onaj monetarni.

- Nedugo nakon eura doći će do digitalnog eura, onda se pozdravite sa svim slobodama koje znate. Nestat će zagrebački Hrelić i benkovački sajam, nestat će mnogo toga što je u kulturi hrvatskog naroda - ustvrdila je Becić.

Prosvjednici zamjeraju Vladi i loše upravljanja covid krizom, tijekom koje je uskratila građanima pravo na rad, slobodno kretanje i mnoge druge slobode uvođenjem covid potvrda, on-line nastave, pravila o nošenju zaštitnih maski i zatvaranjem objekata.

- Svjetska zdravstvena organizacija je u većinskom vlasništvu bankara i farmaceuta koji su se obogatili na covid krizi i pretvorili organizaciju u svoju privatnu firmu. Mi s ovog mjesta najavljujemo akciju izlaska iz Svjetske zdravstvene organizacije - poručila je ginekologinja Marija Divić.

Predrag Livak iz sindikata Prosvjetitelj kritizirao je Vladu zbog on-line nastave koja je učenicima uskratila socijalizaciju i druženje s vršnjacima, a učiteljima će, kako tvrdi, uskratiti posao jer će ih zamijeniti roboti i programi umjetne inteligencije

- Agenda transhumanizma namjerava zamijeniti i digitalizirati stvarne ljude, umjetna inteligencija je za vlastodršce sposobnija, jeftinija i superiornija - rekao je.

Okupljene građane upozorio je i na određene ideje koje polako ulaze u školske programe.

- Osuđujemo otvoreno ili suptilno propagiranje rodne ideologije u školama. U svijetu se djecu uči da je spol fluidna kategorija, protivno svim biološkim i medicinskim činjenicama - rekao je Livak.

Andrija Klarić, jedan od glavnih organizatora prosvjeda, ustvrdio je pak da je narodu dosta cenzure znanosti i znanstvenika, plaćenih novinara i tzv. 'fact-checkera'.

Pročitano 493 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI