Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

U Đakovu održan 4. memorijal Šimo Đamić – Štit Domovine

U Đakovu održan 4. memorijal Šimo Đamić – Štit Domovine Foto: HRV

U organizaciji Policijske uprave osječko-baranjske, a uz podršku Ravnateljstva policije i u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, Gradom Đakovo, Općinom Trnava i Udrugom specijalne policije iz Domovinskog rata, u subotu je na području Đakovštine održano natjecanje za najspremnijeg policajca i policajku pod nazivom ''4. memorijal Šimo Đamić – Štit Domovine – Đakovo 2022.“

Zahtjevno natjecanje ''Štit domovine'' završilo je 55 natjecatelja koji su se natjecali u četiri kategorije: muškarci (29 policajaca i tri pripadnika MORH-a), žene (9 policijskih službenica), sedmero veterana specijalne policije iz Domovinskog rata te sedmero pripadnika stranih policijskih snaga iz Republike Slovenije, Sjeverne Makedonije i Mađarske.

Natjecatelje je nadgledalo 17 vrsnih instruktora u svojstvu članova provedbenog tima.

No, najvažnije je bilo dočekati natjecatelje uz burne ovacije i pljesak. Tako je na cilj prvi došao i pozdravio zastavu Republike Hrvatske pripadnik stranih policijskih snaga iz Republike Slovenije, Jure Majdič. Drugi je u cilj došao Luka Špehar iz Interventne jedinice policije Policijske uprave koprivničko-križevačke, a treći Dejan Aman iz Jedinice specijalne i interventne policije PU osječko-baranjske.

Pobjednici u kategoriji muškarci su:
1. Luka Špehar, Interventna jedinica policije PU krapinsko-zagorske;
2. Dejan Aman, Jedinica specijalne i interventne policije PU osječko-baranjske;
3. Željko Topolovec, Policijska postaja Zaprešić, PU zagrebačka;

Pobjednice u kategoriji žene su:
1. Magdalena Oršić, Interventna jedinica policije, PU bjelovarsko-bilogorska;
2. Martina Radman, Postaja granične policije Gvozd, PU sisačko-moslavačka;
3. Ines Matec Mamuzić, Ured glavnog ravnatelja policije;

Pobjednici u kategoriji veterana su:
1. Krunoslav Ivanušec;
2. Josip Klemm;
3. Josip Marić i Gabrijel Flegar;

Pobjednici u kategoriji stranih policijskih snaga su: 
1. Jure Majdič, Republika Slovenija;
2. Bojan Koštomaj, Republike Slovenija;
3. Tomaž Kastelic, Republika Slovenija

Na četvrtom natjecanju za najspremnijeg policajca „Memorijal Šimo Đamić – Štit Domovine“  policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske osvojili su dobre plasmane, jer i sama činjenica da su bili sudionici koji su ukupno savladali sve zahtjevne prepreke je njihovo viteštvo.

Iz PU vukovarsko-srijemske s ponosom su istaknuli da su to njihovi heroji: 
Marko Sambol, 
Domagoj Joskić, 
Fabijan Kapular i 
Tomislav Lovrić. 

U ukupnom poretku policijski službenik Marko Sambol je na ovom memorijalu kroz cilj prošao šesti, policijski službenik Domagoj Joskić dvanaesti, a načelnik Policijske uprave  vukovarsko-srijemske, mr.sc. Fabijan Kapular, i policijski službenik Tomislav Lovrić su također prošli sve nadzorne točke i uspješno utrčali kroz cilj.

- Dičimo se i činjenicom da je u kategoriji veterana Specijalne jedinice policije iz Domovinskog rata sudjelovao i načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske, mr.sc Fabijan Kapular, prošlogodišnji domaćin tog memorijala u Vukovaru, gdje je kao 55-godišnjak uspješno prošao vrlo složene i zahtjevne zadatke na ovom natjecanju te je svojim primjerom iskazao požrtvovnost, srčanost i visoku spremnost - kažu iz PU vukovarsko-srijemske.

Ovo natjecanje je prestižno u vojno policijskim krugovima i svake godine postaje sve zahtjevnije u pogledu zahtjevnosti vježbi što iziskuje visoku spremnost natjecatelja.

Iskazanim vještinama i sposobnostima, natjecatelji su dokazali svoju spremnost na izazove današnjice i na očuvanje sigurnosti svojih sugrađanki i sugrađana. Hrvatski policajci dostojanstven su i častan štit Domovine i svih njenih građana.  

Pročitano 453 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI