Ispiši ovu stranicu

Obilježena 31. obljetnica Bitke za Vukovar

Počast odaju Branko Borković i vukovarski branitelji Počast odaju Branko Borković i vukovarski branitelji Milan Paun

 U Vukovaru je obilježena 31. obljetnica Bitke za Vukovar i ustroja 204. vukovarske brigade.

Podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata vijence su položili predstavnici 204. vukovarske brigade predvođeni Brankom Borkovićem Mladim Jastrebom, izaslanici Predsjednika Republike Zorana Milanova i Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića, izaslanici Vlade potpredsjednik Tomo Medved i ministar obrane Mario Banožić, predstavnici Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara, župan Damir Dekanić i gradonačelnik Ivan Penava.

U Hrvatskome domu Vukovar održan je prigodni program, a okupljenima su se obratili Branko Borković, Marijana Balić i Tomo Medved.

Borković je rekao da je ključna uloga Vukovara u Domovinskom ratu bila što je pružio ogroman otpor i tri mjeseca onemogućavao napredovanje agresorske vojske te tako omogućio Hrvatskoj da se naoruža i obrani pa JNA više nije imala nikakvu mogućnost ugroze Hrvatske.

Ministar Medved zahvalio je vukovarskim braniteljima koji su tri mjeseca odlijevali neprijateljima i time pokazali da su Hrvati sposobni obraniti svoju zemlju. Rekao je da je najveći prioritet Vlade pronalazak nestalih osoba na čemu se radi svakodnevno pa se i na području Vukovara obavljaju pokusna iskapanja.

- Vukovarski branitelji kao i svi hrvatski branitelji inspiracija su Vladi na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem kada donosimo nimalo jednostavne odluke. Bitno je reći istinu da je Srbija izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku, a Srbija se danas nije kadra suočit sa svojom ulogom, suočiti se s istinom. Izostaje njena suradnja u davanju informacija o nestalima, a usuđuje se pokretati procese protiv hrvatskih branitelja. Onako kako su hrvatski branitelji branili Hrvatsku, tako naša Vlada neće dati na hrvatske branitelje odakle god budu stizali pokušaji optuživanja ili napada – rekao je Medved.

Na obilježavanju je bio i Marinko Čavar, predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, a obilježavanje je održano u organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova te u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom i Gradom Vukovarom.

Medved

 

Dekanic

 

Penava

 

dom

Pročitano 293 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun