Ispiši ovu stranicu

Svjetski dan turizma obilježen u Vukovaru

Ovo je središnja turistička manifestacija u Hrvatskoj Ovo je središnja turistička manifestacija u Hrvatskoj Milan Paun

Povodom obilježavanja Svjetskoga dana turizma u dvorcu Eltz u Vukovaru održan je okrugli stol na temu Kultura, turizam i manifestacije u oživljavanju kontinentalne turističke ponude.

Predsjednica FIJET Hrvatske i potpredsjednica Svjetskoga udruženja turističkih novinara i pisaca o turizmu Tina Eterović Čubrilo rekla je kako je cilj promišljanje turizma u budućnosti u održivom razvoju, tradiciji i kulturno povijesnoj baštini.

Okupljene je u ime Grada Vukovara pozdravila Kristina Bilić, pročelnica gradskoga Upravnoga odjela za gospodarstvo, te rekla kako je kontinentalni turizam veliki potencijal, a na nama je da ga iskoristimo.

Predsjednik Gradskoga vijeća Željko Sabo rekao je okupljenima da je Vukovar prije rata bio gospodarsko i kulturno središte ovoga kraja. Do sada je dominirao ratni turizam, no novim sadržajima turisti ostaju i više dana. Podsjetio je kako je Svjetsko udruženje novinara i pisaca 2011. godine Vukovaru i Muzeju vučedolske kulture dodijelilo svoju najveću nagradu Zlatnu jabuku.

Direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Marina Sekulić izrazila je zadovoljstvo što je FIJET za godišnje obilježavanje odabrao upravo Vukovar.

Ruža Marić govorila je o vukovarskim muzejima i rekla kako je Vukovar grad muzeja jer osim Gradskoga muzeja Vukovar i Muzeja vučedolske kulture djeluju i Muzej franjevačkoga samostana, memorijalni muzej ratne bolnice, spomen dom na Ovčari i Trpinjskoj cesti te interpretacijski centar posvećen nobelovcu Lavoslavu Ružički.

Organizatori manifestacije su FIJET Hrvatska, Turistička zajednica Grada Vukovara te Grad Vukovar i Gradski muzej Vukovar.

Pročitano 371 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun