Ispiši ovu stranicu

Nastavljena suradnja policije i dječjih vrtića u Vinkovcima i Vukovaru

Djeca posjetila PP Vukovar Djeca posjetila PP Vukovar Foto: HRV/Žana Kunji

U prostorijama Policijske uprave u Vinkovcima policijski službenici su, kroz predavanje i igru, poučili skupinu Zvjezdice iz vinkovačkog dječjeg vrtića Cvjetnjak osnovnim pravilima u ophođenju s nepoznatim osobama kao i o postupanju prilikom pronalaska nepoznatih predmeta. S djecom su razgovarali i o neprihvatljivosti nasilja među djecom, odnosno o važnosti razumijevanja i prihvaćanja različitosti svakog od nas, priopćeno je PU vukovarsko-srijemske.

Djeca su obnovila i znanje o sigurnom kretanju u prometu, kako u automobilu, tako i pješice, a svako je dijete izradilo i svoj vlastiti otisak prsta na podsjetniku.

Skupina Bombončići iz vukovarskog dječjeg vrtića Vukovar 2 posjetila je pak Policijsku postaju Vukovar kako bi policajcima čestitali predstojeći Dan policije, ali i zahvalili na gostoprimstvu koje su im policijski službenici pokazali krajem lipnja 2022. godine, kada su ih u prostorijama postaje upoznali s poslovima koje obavljaju, prostorijama i opremom.

„Ovo druženje rezultat je dugogodišnje suradnje kontakt-policajaca Policijske postaje Vukovar i djelatnika vrtića u gradu Vukovaru kako bi se svake godine nova generacija djece predškolske dobi upoznala sa svojim kontakt-policajcem kojeg će kasnije susresti u gradu, kako bi im se mogli obratiti ukoliko im je potrebna pomoć”, stoji u priopćenju.

 

Pročitano 1179 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar