Ispiši ovu stranicu

Ove školske godine naša je županija osigurala pomoć za 79 učenika s teškoćama

Projekt je vrijedan gotovo 3 milijuna kuna, a Vukovarsko-srijemska županija ga sufinancira s 5 posto Projekt je vrijedan gotovo 3 milijuna kuna, a Vukovarsko-srijemska županija ga sufinancira s 5 posto Foto: Vukovarsko-srijemska županija

U školskoj 2022./2023.godini kroz projekt Socijalna kohezija i jednake mogućnosti: integracija učenika s teškoćama u razvoju u sustav obrazovanja bit će osigurana podrška u nastavi za 79 učenika s teškoćama, te zaposlena 63 pomoćnika u nastavi i troje stručnih komunikacijskih posrednika. Projekt je vrijedan gotovo 3 milijuna kuna, a Vukovarsko-srijemska županija ga provodi u suradnji s Europskim socijalnim fondom, moglo se doznati na konferenciji za medije održanoj u Vinkovcima.

- To je porast u odnosu na prošlu godinu kada je pomoć imalo 59 učenika. Kada je riječ o pomoćnicima u nastavi posla je sve više i izuzetno mi je drago da smo i ove godine uspjeli aplicirati te proći na natječaju za ovaj projekt jer će za ovu školsku godinu osigurati pomoć i djeci i roditeljima – istaknuo je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Ukupna je vrijednost projekta 2.989.918,80 kn s tim da je iz Europskog socijalnog fonda osigurano 85 posto bespovratnih sredstava, a iz državnog proračuna 15 posto.

Ukupan maksimalni iznos bespovratnih sredstava iznosi 2.840.422,86 kn, dok Vukovarsko-srijemska županija kao prijavitelj i nositelj projekta, projekt sufinancira s pet posto u iznosu od 149.495,94 kn.

„Vukovarsko-srijemska županija kao prijavitelj, nositelj projekta te osnivač 31 osnovne i srednje škola kao partnera na projektu s područja naše županije i ove će školske godine nastaviti osiguravati kvalitetu usluge pomoćnika u nastavi kroz međusobnu suradnju, koordinaciju, edukaciju pomoćnika u nastavi, podizanje svijesti o potrebama ciljne skupine i sudjelovanjem u inkluzivnom sustavu obrazovanja, i prije svega nastaviti razvijati prihvaćanje različitosti i toleranciju”, priopćeno je iz županijske uprave.

Pročitano 301 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar