Ispiši ovu stranicu

Zadržavaju se snižete trošarine za benzin i dizelsko gorivo

Zadržavaju se snižete trošarine za benzin i dizelsko gorivo Foto: arhiva HRV

Vlada je donijela uredbu kojom se zadržavaju snižene trošarine za najprodavanije energente – bezolovni motorni benzin i dizelsko gorivo – u idućih 30 dana, počevši s prvim danom listopada.

Na godišnjoj razini iznos povrata dijela plaćene trošarine za dizelsko gorivo u komercijalnom prijevozu robe bio je 200 milijuna kuna, a putnika 32 milijuna kuna, odnosno ukupno 232 milijuna kuna.

-S obzirom na to da se snižene visine trošarina, propisane važećom uredbom o izmjeni uredbe o visini trošarina na energente i električnu energiju, prestaju primjenjivati 30. rujna 2022., a i dalje egzistiraju okolnosti koje utječu na povećanje cijena energenata, predlaže se zadržavanje snižene visine trošarina za najprodavanije energente - bezolovni motorni benzin i dizelsko gorivo - za razdoblje od 30 dana, i to za 800 kuna na tisuću litara bezolovnog motornog benzina te 400 kuna na tisuću litara dizelskog goriva, odnosno 80 lipa po litri bezolovnog motornog benzina i 40 lipa po litri dizelskog goriva - rekao je na sjednici vlade ministar financija Marko Primorac.

Pročitano 262 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI