NAJNOVIJE
Prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske izvijestili su kako su jutros u 6,01 sati zaprimili dojavu o prometnoj nesreći u Privlaci.

- Dolaskom na mjesto događaja prometne nesreće, liječnik hitne medicinske pomoći je policijskim službenicima konstatirao kako je vozač osobnog automobila preminuo. Na mjesto događaja izašla je i zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima te pripadnici DVD Privlaka. U tijeku je očevid, nakon čega ćemo detaljnije izvijestiti o okolnostima prometne nesreće - stoji u priopćenju Pu vukovarsko-srijemske. 

(Subota, 30 Rujan 2023 09:51)
Nastavlja se projekt povoljnijeg prijevoza redovnih studenata vlakom

Vukovarsko-srijemska županija od 1. listopada 2023. do 31. prosinca 2024. u cijelom će iznosu sufinancirati prijevoz vlakom redovnim studentima koji imaju prebivalište u Vukovarsko-srijemskoj županiji, priopćeno je iz županijske uprave.

(Petak, 29 Rujan 2023 15:26)
Čelnici Grada u obilasku uspješnih tvrtki

Gradonačelnik Ivan Penava posjetio je sa suradnicima tekstilnu tvrtku Laba d.o.o. koja u Vukovaru posluje već 20 godina.

(Petak, 29 Rujan 2023 15:02)
Povodom Svjetskog dana srca u Osijeku predstavljen projekt Provjerite ritam svog srca - EKG u ljekarni

Svjetski je dan srca, 29 rujna, koji je Svjetska kardiološka federacija utemeljila 2000. godine u cilju informiranja i podizanja svijesti ljudi širom svijeta o kardiovaskularnim bolestima kao vodećim uzrocima pobola i smrtnosti. Riječ je o skupini bolesti koje zahvaćaju srce i/ili krvne žile. U Osijeku je ovim povodom održano predsavljanje projekta Provjerite ritam svog srca – EKG u ljekarni, a u organizaciji Ljekarni srce – Ljekarni Osječko-baranjske županije. Kroz projekt se građanima u Centralnoj ljekarni Osijek i ljekarni Mursa nudi besplatna usluga provjere EKG-a srca s očitanjem, a u planu je i nekoliko novih lokacija, priopćeno je iz Osječko-baranjske županije.

(Petak, 29 Rujan 2023 13:32)
Restauriran mural posvećen hrvatskim majkama

Restauriran je mural u Vukovaru koji para srca i čija slika ostaje urezana u mislima svakome tko prođe njegovim putem, a na inicijativu Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara, izvijestili su iz Gradske uprave.

Na muralu se nalazi Janja Brdar, majka pripadnika HOS-a Ivana Brdara koji je poginuo na Sajmištu 12. listopada 1991. godine.

Na njegovoj ekshumaciji 1998. godine nastala je fotografija njegove tužne i neutješne majke, koja je postala inspiracija murala. Mural je restauiraro sam njegov autor, umjetnik i slikar Mario Matković.

(Petak, 29 Rujan 2023 13:04)
Gradonačelnik Penava uputio čestitku povodom Dana policije

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava uputio je čestitku povodom Dana policije na svojoj facebook stranici.

(Petak, 29 Rujan 2023 12:15)
Policija otkrila počinjitelja koji je ukrao novac iz obiteljske kuće u Mirkovcima

Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci dovršili su kriminalističko istraživanje krađe novca iz obiteljske kuće u Mirkovcima počinjene 12.rujna.

- Istraživanjem je utvrđena sumnja kako je počinitelj krađe 43-godišnjak iz Mirkovaca. U njegovu je domu jučer, 28. rujna, temeljem sudskog naloga, obavljena pretraga, kojom je pronađen i oduzet gotovo sav novac koji je 12. rujna otuđio 60-godišnjaku. Novac je vraćen vlasniku, a protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu - priopćili su iz PU vukovarsko-srijemske.

 

(Petak, 29 Rujan 2023 11:46)

U Vukovaru zaposlena 31 žena za brigu o 186 starijih i nemoćnih

U Vukovaru zaposlena 31 žena za brigu o 186 starijih i nemoćnih Foto: HRV/Marija Molnar

Održana je početna konferencija EU projekta Pokloni mi osmjeh u okviru poziva Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III. P'rojekt provodi Grad Vukovar, a tijekom konferencije uručeni su i ugovori zaposlenicama. Riječ je o već dobro uhodanom projektu tijekom prve dvije faze provedbe kroz koji su zapošljavane žene iz skupine teško zapošljivih odnosno starijih od 50 godina i s najviše srednjom stručnom spremom, a koje brinu o starim i nemoćnim korisnicima na području grada.

- Treća faza projekta Pokloni mi osmijeh vrijedna je milijun i pol kuna i riječ je o bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda. Riječ je o jednom od značajnijih i zasigurno društveno najkorisnijih projekata – naglasio je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Josip Paloš dok je voditeljica projekta Mihaela Jović pojasnila da je projektom omogućeno zapošljavanje 31 pripadnice teže zapošljive skupine koje će tijekom šest mjeseci pružati usluge potpore i podrške za 186 krajnjih korisnika odnosno osoba treće životne dobi i nemoćnih osoba.

Ugovore su zaposlenicama uručili gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac. Penava je naglasio iznimnu važnost projekta za našu zajednicu jer pomaže ranjivim društvenim skupinama.

- Ovim projektom pomažemo dvjema ranjivim skupinama odnosno pružamo posao teže zapošljivim ženama kojima su godine radnoga staža bitne za ostvarivanje mirovine, a ujedno skrbimo o najpotrebitijim sugrađanima treće životne dobi. Kao grad smo prepoznali ovu problematiku i od 2018.godine se prijavljujemo na svaki poziv i uspješno poblačimo sredstva Europske unije.

 

Pročitano 397 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija