Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru zaposlena 31 žena za brigu o 186 starijih i nemoćnih

U Vukovaru zaposlena 31 žena za brigu o 186 starijih i nemoćnih Foto: HRV/Marija Molnar

Održana je početna konferencija EU projekta Pokloni mi osmjeh u okviru poziva Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III. P'rojekt provodi Grad Vukovar, a tijekom konferencije uručeni su i ugovori zaposlenicama. Riječ je o već dobro uhodanom projektu tijekom prve dvije faze provedbe kroz koji su zapošljavane žene iz skupine teško zapošljivih odnosno starijih od 50 godina i s najviše srednjom stručnom spremom, a koje brinu o starim i nemoćnim korisnicima na području grada.

- Treća faza projekta Pokloni mi osmijeh vrijedna je milijun i pol kuna i riječ je o bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda. Riječ je o jednom od značajnijih i zasigurno društveno najkorisnijih projekata – naglasio je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Josip Paloš dok je voditeljica projekta Mihaela Jović pojasnila da je projektom omogućeno zapošljavanje 31 pripadnice teže zapošljive skupine koje će tijekom šest mjeseci pružati usluge potpore i podrške za 186 krajnjih korisnika odnosno osoba treće životne dobi i nemoćnih osoba.

Ugovore su zaposlenicama uručili gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac. Penava je naglasio iznimnu važnost projekta za našu zajednicu jer pomaže ranjivim društvenim skupinama.

- Ovim projektom pomažemo dvjema ranjivim skupinama odnosno pružamo posao teže zapošljivim ženama kojima su godine radnoga staža bitne za ostvarivanje mirovine, a ujedno skrbimo o najpotrebitijim sugrađanima treće životne dobi. Kao grad smo prepoznali ovu problematiku i od 2018.godine se prijavljujemo na svaki poziv i uspješno poblačimo sredstva Europske unije.

 

Pročitano 479 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar